Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uradak "barbika"

Predsjednik Josipović: Ne stojim iza blaćenja Kolinde Grabar-Kitarović

Kolinda i Josipović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
03.07.2014.
u 18:57

NAVODNI AKCIJSKI PLAN "BARBIKA": "Fingiranjem takvog dokumenta nastoji se mene difamirati kao osobu koja vodi prljavu kampanju"

U Ured predsjednika u četvrtak je stigla pošta u kojoj je bio takozvani dokument sastavljen na trinaest stranica s nazivom Akcijski plan “Barbika”, povjerljivo, radna verzija. Uz njega je bilo popratno pismo anonimne, navodno zabrinute SDP-ovke koja ukazuje na spomenuti uradak i tvrdi da je nastao u SDP-u, za potrebe Ive Josipovića u predsjedničkoj kampanji. Navodni akcijski plan “Barbika” popis je aktivnosti čiji je cilj omalovažiti protukandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović, i to tako da se kroz medije podmeću informacije o njezinu privatnom životu, imovini i još dosta toga što bi joj škodilo.

Obavještajno podzemlje

Smatrajući da je takozvani akcijski plan uradak “obavještajnog podzemlja” s kojim je imao posla i u prošloj kampanji, predsjednik Ivo Josipović odmah je o tome obavijestio novinare.

– Pretpostavljam da će takvo isto pismo, ako već nije, stići i u medije i samo molim da se zna kako je posrijedi podmetanje. Fingiranjem takvog dokumenta nastoji se mene difamirati kao osobu koja vodi prljavu kampanju, a s druge strane neke legitimne primjedbe koje bih mogao iznijeti protukandidatkinji tijekom kampanje unaprijed prikazati kao još jedno podmetanje – rekao je Josipović.

Sadržaj navodnog akcijskog plana “Barbika” nije želio dati novinarima na uvid uz objašnjenje kako bi time postigao autorov cilj. Uopćeno je rekao da je riječ o tome da bi plasirao kako Grabar-Kitarović lažira istraživanja javnog mnijenja, pojedinosti o njezinu osobnom životu, da bi je posprdno nazivao Barbikom, iznosio podatke o njezinoj imovini, pričao viceve o plavušama, pa čak plasirao karikaturu “Barbike” kako pleše Užičko kolo.

– U tom fingiranom akcijskom planu čak se navode timovi SDP-ovaca koji bi se trebali baviti podmetanjima po pojedinim županijama. A koliko je sve to ozbiljno, govori i to da se u jednom timu spominje Mirela Holy – kaže predsjednik. U navodnom dokumentu kaže se da s detaljima plana u Uredu predsjednika trebaju biti upoznati njegovi savjetnici Saša Perković i Romana Vlahutin, a u SDP-u glavni tajnik stranke Igor Dragovan.

“Ona nema veze s tim”

Josipović je više puta naglasio kako smatra da Kolinda Grabar-Kitarović nema veze s ovim, i da je uvjeren da i ne zna da je takvo što plasirano. Postoje, kaže, političke skupine koje se iz svojih razloga na ovakav način upliću u kampanju i podmeću. Na pitanje hoće li, budući da je predsjednik države koji ima ovlasti nad obavještajnim sustavom, angažirati tajne službe da istraže autore, Josipović je odgovorio negativno.

– Ovo nije pitanje nacionalne sigurnosti i njezina ugrožavanja, nego prljavi oblik političke borbe. Usmjereno je na mene osobno i to nije posao za sigurnosne službe. Kada bih ih na tome angažirao, to bi bila zloporaba – rekao je Josipović. Jedini način na koji se protiv toga može boriti, navodi, jest da upozna medije s podmetanjima i moli da svaku informaciju provjere.

– Teško se braniti od ovakvih laži. Tako je bilo i u prošloj kampanji kada se plasiralo da je moj otac bio upravitelj Golog otoka te da je pobio 60 franjevaca iako se taj zločin dogodio dok je on bio u Africi – zaključio je Josipović.

Komentara 171

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
19:10 03.07.2014.

Badava sve drugovi...Vaše vrijeme je neupitno prošlo za vijeke vjekova.

DD
ddh
19:24 03.07.2014.

Koliko nisko je pao Josipovic i koliko nisko su pali drugovi s Iblerovog i oko Iblerovog trga je nevjerojatno. To drustvo je sramota za cijelu Hrvatsku. A smjernice pamfleta Josipovica i Iblerovaca su vjerojatno pisali propagandisti komunista sa Jutela (HRT) u suradnje sa raznim Zakosekima i Jagicima ili kak se sve ta perverzna komunisticka populacija zove ili ne zove. A Josipovic ne samo da krade novac poreznih obveznika za svoju privatnu kampanju koju financira iz predsjednickog etata, nego je poceo i sa vulgarnim pamfletima uz orkestriranu potporu ca. 95% medija u Hrvatskoj. Ako to nije za komuniste sramotno, ond oni jos nisu niti poceli evoluciju i nalaze se na nivou krapinskog pracovjeka, koji i sam vjerojatno nije bio toliko podmukao i toliko vulgaran.

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
19:13 03.07.2014.

da mu nije frka...ne bi on samo godinu i pol prije izbora grčevito ušao u tu komunističko (naravno fašističko) javno teroriziranje zdrava razuma...tko ga ima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije