Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA NA VLADI

Predsjednici uprave morat će imati najmanje 10 godina radnog iskustva

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
13.10.2015.
u 18:38

Kandidati će također morati imati uvjerenje da protiv njih nije doneseno pravomoćno rješenje o provođenju istrage

Vlada će sutra donijeti uredbu o kriterijima javnih natječaja i uvjetima koje će morati ispunjavati kandidati za funkcije predsjednika i članova uprava, ravnatelja i direktora u trgovačkim društvima i ustanovama od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a čijim dionicama i poslovnim udjelima upravlja Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Kandidati za spomenute funkcije morat će imati završen najmanje diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij odgovarajuće struke, najmanje pet godina radnog iskustva stečenog na rukovodećim položajima ili odgovarajućim poslovima u struci za članove Uprave, odnosno 10 godina za predsjednika Uprave, radno iskustvo u organiziranju rada i vođenju poslova, znanje najmanje jednog svjetskog jezika... Kandidati će također morati imati uvjerenje nadležnog suda da protiv njih nije doneseno pravomoćno rješenje o provođenju istrage, da ne postoji potvrđena optužnica, da nije donijeta presuda o izdavanju kaznenog naloga te da nije donijeta nepravomoćna presuda.

Javni natječaj započinje objavom oglasa na službenim stranicama DUUDI-ja, ministarstva koje je podnijelo prijedlog za pokretanje postupka odabira kandidata i samog trgovačkog društva. U potrazi za najboljim kandidatima ubuduće će biti angažirane i specijalizirane tvrtke, takozvane head-hunting agencije. Konačnu odluku o odabiru najboljeg kandidata donosit će Vlada na prijedlog posebnog povjerenstva.

>> Državom ne vladaju ministri i premijeri već uporna birokracija

>> HZZO gradi velebno zdanje na 7 katova

Komentara 23

DU
Deleted user
18:46 13.10.2015.

Ovo nije vrijedno komentara.

Avatar Peterančan
Peterančan
18:57 13.10.2015.

Trebalo je davno donesti propis tko može biti premijer. Danas ne bi imali mlade bez posla, mlade u inozemstvu, kopanje po kontejnerima, rekorde na birou, rekorde u deficitu... Trebalo je i provesti lustraciju, drugovi!

DU
Deleted user
19:00 13.10.2015.

Znači Milanović neće moći biti predsjednik uprave,jer nema radnoga iskustva,ani staža osim u SDP a to nije nikakav rad ni staž ni iskustvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije