Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U izdanju Večernjeg

Predsjednici Grabar-Kitarović uručena knjiga 'Oluja koju nismo mogli izbjeći'

Kolinda
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/8
04.08.2015.
u 14:51

U knjizi „Oluja koju nismo mogli izbjeći” autor Ante Gugo sabrao je i analizirao sve najvažnije događaje koji su obilježili raspad SFR Jugoslavije i nastanak hrvatske države

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je danas u 13 sati Zdravka Milinovića, izvršnog urednika Večernjeg lista i Antu Gugu, autora knjige "Oluja koju nismo mogli izbjeći" koju je izdao također Večernji list.

Predsjednica je naglasila da je zahvalna Večernjem listu i autoru što potiču ovakvu vrstu publicistike jer aktualna politička situacija dokazuje da moramo jako dobro poznavati svoju prošlost kako bismo kvalitetno odgovorili na političke izazove vremena.

U knjizi „Oluja koju nismo mogli izbjeći” autor Ante Gugo sabrao je i analizirao sve najvažnije događaje koji su obilježili raspad SFR Jugoslavije i nastanak hrvatske države.

Oslanjajući se na različite izvore (novine, memoare, vojne publikacije, dokumente iz arhiva MORH-a), stavio ih je u povijesni i politički kontekst i napravio vrlo zanimljivu kronologiju koja obuhvaća deset godina burne prošlosti: od 23. svibnja 1985., kad su srpski akademici odlučili da se izradi Memorandum SANU, do 8. kolovoza 1995., kad se predao cijeli 21. kordunski korpus srpske vojske.

Bio je to i kraj sna o Velikoj Srbiji i početak novih geopolitičkih odnosa u ovom dijelu Europe. Knjigu je izdao Večernji list, a na kioscima se može kupiti za 69,90 kuna.

>>Oluja svih oluja

>>Bobetko me pozvao i upitao: Mali, gdje je ta tvoja Maginotova linija?

>> Predsjednica Grabar-Kitarović uručila odlikovanja, promaknuća i pohvale pripadnicima Oružanih snaga

Komentara 13

SU
suncesmokvemaslina
15:36 04.08.2015.

"Da nije bilo rata danas bi Hrvatska bila puno naprednija i prosperitetnija drzava nego sto je danas." - točno, da smo se oslobodili 45te ne bi nilo rata 91. a ti slavi dan žalosti ne brini za HR

Avatar mirica19
mirica19
23:37 04.08.2015.

Nužno je da poznamo svoju povijest i da branimo istinu!

PO
pozornik66
16:45 04.08.2015.

Na svaki članak o KGK prvo se javljaju četnici i jugofili, njima skače tlak na svaku njenu pojavu na portalu neovisno o čemu je riječ. E pa morat će te je trpit još dugo vrimena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije