Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aržano

Predsjednica uručila odlikovanje Red N. Š. Zrinskog majci Josipa Jovića

kolinda grabar-kitarović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
26.03.2015.
u 19:09

Josip je izgubio svoj mladi život braneći slobodu, demokraciju i teritorijalni integritet Republike Hrvatske, a svi mi izražavamo zahvalnost za njegov čin koji je ugrađen u same temelje slobodne europske Hrvatske, kaže Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Aržanu je uručila odlikovanje Red Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u ratu majci posmrtno odlikovanog Josipa Jovića.

– Uoči 31. ožujka cijela Hrvatska s ponosom se sjeća Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, prve žrtve i heroja Domovinskog rata – rekla je predsjednica Grabar-Kitarović dodjeljujući posmrtno odlikovanje za junački čin u ratu Mariji Jović, majci Josipa Jovića.

– Josip je izgubio svoj mladi život braneći slobodu, demokraciju i teritorijalni integritet Republike Hrvatske, a svi mi izražavamo zahvalnost za njegov čin koji je ugrađen u same temelje slobodne europske Hrvatske. Čast mi je dodijeliti ovo odlikovanje majci heroja na kojeg smo svi ponosni – istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

>> Predsjednica na kavi sa Stipom Božićem, Zoricom Kondžom, Trpimirom Jurkićem...

Komentara 26

PE
pessimus
19:23 26.03.2015.

zar tek ona. što su radila tri dosadašnja predsjednika?

Avatar šjorbepo
šjorbepo
19:45 26.03.2015.

Sviđa mi se poruka majke pokojnog Josipa Jovića koju već neki izvrću u svoju korist.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
19:29 26.03.2015.

Ma, pa tko može ispraviti sve nepravde koje su počele oprostom bez lustracije? Josipović je odlikovanje dao majci našeg Francuza iz Vukovara. ovo je lijep potez ali Josipu Joviću jedino odlikovanje je bogata i uljudjena Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije