Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIMBOL ZAJEDNIŠTVA

Predsjednica uručila ček kanadskih iseljenika za obnovu vodotornja. Penava: 'Novac toliko nije ni važan koliko silan odaziv građana'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
09.12.2016.
u 16:52

Od početka akcije do sada za potrebe obnove Vodotornja prikupljeno je više od 13 milijuna kuna

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uručila je danas gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi ček na više od milijun kuna za potrebe obnove vukovarskog Vodotornja. Radi se sredstvima koja su prikupili hrvatski iseljeljenici u Kanadi.

- Želim da Vodotoranj ostane simbol zajedništva nas u Hrvatskoj, da se prestanemo djeliti po ideološkim pitanjima i da isto tako bude simbol zajedništva između iseljene i domovinske Hrvatske. Želimo da on bude i jamac mladima da ostaju u Hrvatskoj kao i jamac iseljeništvu da se, ne samo vraćaju u Hrvatsku, nego i ulažu svoju domovinu, rekla je Grabar Kitarović.

Od početka akcije do sada za potrebe obnove Vodotornja prikupljeno je više od 13 milijuna kuna. Penava je najavio i kako tijekom idućeg tjedna se očekuje raspisivanje javnog natječaja za nabavu putem kojeg će biti odabran i izvođača radova.

- Zahvaljaujući sredstvima koja nam je odoborila Vlada mi smo zatvorili finacijsku konstrukciju. Novac toliko nije ni važan koliko silan odaziv građana i ostalih sudionika koji su se uključili u projekt, kazao je Penava.

Procjenjuje se kako će za potrebe obnove Vodotornja biti potrebno osigurati oko 30 milijuna kuna. 

>> Prikupljeno 12,7 milijuna kuna, Vlada će dati još 18,5 milijuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije