Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Novoj Kapeli

Predsjednica sudjelovala u žetvi i isprobala novi kombajn

Kolinda
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
07.07.2015.
u 14:20

Predsjednica je isto tako naglasila da Hrvatska mora puno bolje koristiti europske fondove – fondove za ruralni razvoj, kohezijske fondove, fondove za poljoprivredu i ribarstvo

U sklopu svoje posjete Brodsko-posavskoj županiji predsjednica Republike Hrvatske posjetila je danas i OPG Antuna Vrakića u Magić Maloj kod Nove Kapele.

Nakon što se osvježila i popila vode predsjednica je rekla „idemo sad raditi“ te se uputila prema jednom od kombajna Vrakića. Vlasnik OPG-a ju je tom prilikom provezao i jedan otkos u kombajnu za kojega kaže kako je jedan od najboljih na svijetu i da vrijedi oko dva milijuna kuna. - Prvi  put u životu vidjela sam žetvu ovako modernog kombajna. Dosad sam vidjela samo stare, ekstenzivne načine. Ovo je bilo izvrsno, rekla je Grabar Kitrović nakon vožnje kombajnom po polju s čime je označen i početak žetve u Brodsko-posavskoj županiji. Dodala je i kako je u Slavoniju došla podržati selo i ruralni razvoj koji nam, kako je rekla, polako umire. Istaknula je i kako je došla proslaviti žetvu s ljudima iz Slavonije i informirati se o stočarstvu i mljekarstvu i drugim djelatnostima ruralnog razvoja.

- Nadam se da će ovo žito ostati u Hrvatskoj i da ćemo jesti kruh od hrvatske pšenice, rekla je Grabar Kitarović. OPG Antuna Vrakića obrađuje više od 400 hektara zemlje od čega je pod pšenico 80 hektara. -  Vjerujem kako će nam prinos pšenice biti između šest i sedam tona po hektaru zemlje. Ovaj kombajn dnevno obradi između 40 i 50 hektara. Kupili smo ga za gotovinu kad je cijena kukuruza bila 1,60 kuna i platili smo ga više od dva milijuna kuna. Danas je cijena kukuruza 90 lipa i time ne možemo kupiti niti gumu za njega. Mislim kako bi realna cijena kukuruza trebala biti 1,30 kuna, rekao je Vrakić. 

>> Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvatska poštuje volju grčkih građana

Komentara 44

DR
drugPlenky
16:29 07.07.2015.

Baš me zanima kad će večernjak objavit vijest o Milanovićevom korištenju policijskog helikoptera iz Osijeka ravno na Grobnik, zna se kod koga tamo ide. Ajmo novinari kako ste razvaljivali Karamarka što je odveo oca na hitnu da vidimo jel to vrijedi za Zoku, helikopter i vjerovatno privatnu posjetu važnoj osobi

KU
kumquat
16:24 07.07.2015.

Poljoprivreda i proizvodnja nije to za naše komuniste kao što i vidimo prema nabijanju palaca dolje. Idealan posao svakog komunista je širenje komunističke ideologije i propagande a za vrijeme radnog vremena na nekom uhljebljeničkom poslu čitanje Marxa i Che Guevarine biografije,

DU
Deleted user
15:22 07.07.2015.

zamisli komunjare mesića i josipovića na kombajnu,,nemoguće,,,bravo koli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije