Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šefovi SOA-e i UVNS-a

Vlada: Orešković će odluku o supotpisu na smjene Lozančića i Panenića donijeti idući tjedan

Kolinda Grabar-Kitarović i Tihomir Orešković
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
05.02.2016.
u 18:25

"Odluke o razrješenjima upućene su u Vladu Republike Hrvatske", izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović donijela je rješenje o razrješenju ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića i predstojnika Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) Ivice Panenića i poslala ga je u Vladu na supotpis premijeru Tihomiru Oreškoviću. 

"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović potpisala je Odluku o razrješenju ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Dragana Lozančića zbog povreda Zakona o  sigurnosno-obavještajnom sustavu. Predsjednica je ravnatelju Lozančiću osobno priopćila kako ne uživa njezino povjerenje. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović potpisala je i Odluku o razrješenju  predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Ivice Panenića zbog neosiguravanja provođenja poslova iz djelokruga UVNS-a. Odluke o razrješenjima upućene su u Vladu Republike Hrvatske", izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Minutu prije nego što je poslano priopćenje iz Ureda predsjednice, Tim Orešković davao je izjavu novinarima u kojoj je kazao da se s predsjednicom još mora dogovoriti o smjenama. Orešković je o smjeni Lozančića rekao da će predsjednica i on o tome zajedno odlučiti kad bude pravo vrijeme.

Premijer Orešković odluku o tome hoće li supotpisati smjenu šefa SOA-e Lozančića donijet će idući tjedan, potvrdili su nam u Vladi. U Vladi potvrđuju da su zaprimili zahtjev predsjednice RH za razrješenjem ravnatelja SOA-e, za koji su doznali po povratku u ured nakon premijerove novinarske konferencije, a činjenicu da je taj zahtjev stigao za vrijeme presice nisu komentirali. Tek kažu da su predsjednica i premijer proteklih dana obavili razgovore. U Vladi se uopće nisu htjeli upuštati u prejudiciranje hoće li premijer supotpisati smjenu nego da će odluku donijeti idući tjedan. 

>>Predsjednica ukinula Komisiju za pomilovanja

>>Lozančić nije dao ostavku, borit će se jer drži da nije kriv?

Komentara 289

Avatar mujo@split
mujo@split
17:16 05.02.2016.

Lustracija je krenula.... Jupi

UM
umnjak
17:16 05.02.2016.

To predsjednice, svaka čast!

DU
Deleted user
17:17 05.02.2016.

Još jedan pao? Dobro mete ova nova metla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije