Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica reorganizirala Ured, evo koga je razriješila i imenovala

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
02.05.2016.
u 19:03

Umirovljenog general-bojnika Damira Krstičevića predsjednica države je razriješila s dužnosti predsjednika Vijeća za domovinsku sigurnost, a na to mjesto imenovala je umirovljenog general-pukovnika Mladena Markača.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović razriješila je Domagoja Juričića dužnosti predstojnika Ureda predsjednice, a na njegovo je mjesto imenovala Anamariju Kirinić koja je do sada bila pročelnica Kabineta predsjednice, dok je "zbog daljnje racionalizacije troškova" Ureda ukinula dužnosnička mjesta ravnatelja Savjetničkog vijeća te zamjenice šefice Protokola.

U odluci predsjednice Republike o imenovanjima i razrješenjima, objavljene u ponedjeljak, navodi se da je Juričić razriješen dužnosti predstojnika Ureda predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike Hrvatske „iz osobnih razloga“. 

 Kako je rečeno Hini iz izvora bliskih Uredu predsjednice, dogovor Juričića i predsjednice Grabar-Kitarović bio je "da unutar dvije godine napravi sistematizaciju Ureda kako bi se napravile uštede, da ga posloži, a taj posao sada je odrađen i prije".

 Umjesto Anamarije Kirinić, na mjesto pročelnice svoga kabineta predsjednica je imenovala  Nataliju Hmelinu, dosadašnju šeficu protokola. Na mjesto Hmeline dolazi Tina Toedtling koja je razriješena s dužnosti zamjenice šefice protokola, a to se mjesto ujedno i ukida. 

 Vito Turšić imenovan je na dužnost savjetnika predsjednice – koordinatora Inicijative Jadran – Baltik – Crno more, a razriješen je s dužnosti ravnatelja Savjetničkog vijeća predsjednice, mjesta koje se ujedno i ukida. 

Jadranku Jureško-Kero predsjednica je razriješila dužnosti svoje posebne savjetnice.

 Umirovljenog general-bojnika Damira Krstičevića predsjednica države je razriješila s dužnosti predsjednika Vijeća za domovinsku sigurnost „zbog nespojivosti dužnosti s mandatom saborskog zastupnika“, a na to mjesto imenovala je umirovljenog general-pukovnika Mladena Markača.

 Savjetnik predsjednice za gospodarska pitanja Marko Jurčić obavljat će, pak, dužnost koordinatora predsjedničina Vijeća za gospodarska pitanja. 

 Mjesta ravnatelja Savjetničkog vijeća predsjednice te zamjenice šefice protokola predsjednice ukidaju se zbog daljnje racionalizacije troškova Ureda, navodi se u priopćenju.

>>Zašto predsjednica ove godine neće ni u Bleiburg ni u Jasenovac?

Komentara 118

PO
pozgajs
20:14 02.05.2016.

Predsjednica je u prvoj godini svog mandata skresala troškove svog ureda za 5 milijuna kuna, koliko vidimo nastavlja s uštedama, a opet je sto puta aktivnija od Josipovića.

AL
Alkana
19:31 02.05.2016.

Bravo predsjednice!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
22:21 02.05.2016.

Uvijek sam podržavao Predsjednicu, ali je sramotno da nije bilau u Okučanima, kao u niti Borovu selu. Kome se to ona ulaguje? Da li je Hrvatska stvorena braniteljskom krvlju njena Domovina ili... Sramotno i jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije