Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO JOSIPOVIĆ:

Predsjednica reklamira tenisice, pjeva, svira, skače... To se mnogima ne sviđa

Ivo Josipović i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
21.03.2017.
u 10:55

Tri bivša predsjednika u parlamentarnom sustavu različito djelovali u javnosti, iako su imali iste ovlasti

Ivo Josipović, bivši predsjednik RH, u intervjuu za N1 komentirao je prijedlog šefa oporbe Davora Bernardića, da predsjednica predloži tri ministra u Vladi.

- Bernardić je krenuo od ispravne detekcije problema u sustavu - predsjednica ima puni legitimitet, izabrana je neposredno, a na praktičnoj razini politike nema ovlasti - kazao je Josipović i dodao kako ipak ne podržava Bernardićevo 'radikalno rješenje'.

Tri bivša predsjednika u parlamentarnom sustavu različito djelovali u javnosti, iako su imali iste ovlasti - Stjepan Mesić je zaista sudjelovao u odlukama, Ivo Josipović je bio više odmaknut od dnevne politike, a Kolinda Grabar-Kitarović oštro je kritizirana zbog svojih poteza.

- Ne bismo se trebali povesti za tim koliko nam se sviđa ili ne sviđa kako predsjednik obavljanja dužnosti, kada razmišljam o tome kakvo nam je ustavno uređenje. Bit će boljih i gorih predsjednika - komentirao je Josipović.

Navodi kako je upravo on pokrenuo proces pomirenja s BiH i Srbijom te da je dijelom i njegovom zaslugom Hrvatska je ušla u EU, a osim toga 'prisilio' je parlament da donese zakon o nezastarijevanju pretvorbenog kriminala.

Predsjednica se, po njemu, odlučila za estradni pristup.

- Reklamira tenisice, pjeva, svira, skače, to je isto njen motivacijski način vođenja politike, ali mnogima se ne sviđa

Komentirao je i činjenicu da je bivši premijer Zoran Milanović tražio da se predsjednik bira u parlamentu, dok predsjednica predlaže ministre, a premijer Andrej Plenković joj odgovara s - 'budimo realni'. 

>> Josipović komentirao rad predsjednice Grabar-Kitarović: 'Trebalo bi više sadržaja, manje šminke'

>> Otkud stiže i što donosi platforma SDP-a ‘Dobro društvo’?

Komentara 20

AL
Alkana
11:20 21.03.2017.

Najbolja predsjednica nadmašila je Josipovića i u domoljublju i u diplomaciji i angažiranju za boljitak hrvatskog naroda. A to se nekime ne sviđa jer više vole neke druge države...

Avatar Matija22
Matija22
11:48 21.03.2017.

bolje i to reklamirat nego region

SU
SUBARU
11:28 21.03.2017.

Pravi se javio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije