Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MINISTAR

Predsjednica primila Stiera na Pantovčaku: Poseban naglasak stavljen je na odgovornost Hrvatske prema Hrvatima koji žive u BiH

stier kolinda grabar kitarović
Foto: Ured predsjednice RH
1/6
21.10.2016.
u 14:50

Predsjednica i ministar razgovarali su i o formuliranju hrvatskih vanjskopolitičkih stajališta te izradi nove Strategije nacionalne sigurnosti kojom bi se obuhvatili svi rastući geopolitički izazovi.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je novog ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ivu Stiera koji je ujedno i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske.

- Predsjednica Republike je ministra Stiera upoznala sa svojim strateškim smjernicama vanjske politike, koje proizlaze iz njezinih ustavnih ovlasti. Prilikom razgovora, poseban naglasak stavljen je na odgovornost Hrvatske prema Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini te je kao jedan od prioriteta hrvatske vanjske politike istaknut europski put Bosne i Hercegovine.

Izgradnja diplomatsko-konzularne mreže koja će se i dalje razvijati na načelima profesionalnosti te biti krajnje odgovorna u zaštiti i promicanju interesa naše države i državljana među osobitim je političkim prioritetima u narednom razdoblju, naglašeno je na sastanku - stoji u priopćenju.

Predsjednica i ministar razgovarali su i o formuliranju hrvatskih vanjskopolitičkih stajališta te izradi nove Strategije nacionalne sigurnosti kojom bi se obuhvatili svi rastući geopolitički izazovi. 

- Obostrano je zaključeno kako nova strategija vanjske i europske politike mora biti i sastavnim dijelom naše strategije domovinske i nacionalne sigurnosti.

U cilju usklađenog vanjskopolitičkog djelovanja dogovoreni su modaliteti daljnje suradnje te redovitih razmjena mišljenja Predsjednice Republike i ministra vanjskih i europskih poslova - stoji u priopćenju Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

>> Hrvatski narod odbacio je svaki radikalizam i izabrao Vladu koja ima europsku dimenziju

>> Tko su Plenkovićevi ministri, kakve su im kvalifikacije i kako su prošli na izborima

Komentara 5

TT
tTony
16:32 21.10.2016.

Vrjeme je vec jednim neko misli o Hrvatoma u iseljenistvu neko je napiso da smo naj raseljeniji narod na planeti vjerovali ili ne preko pedest tisuca stanovnika u Aljaski hrvatskog podrijetla jedan od veci parkova u svjetu je u Chilu nema di nas nema.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
15:12 21.10.2016.

sta je sa Hrvatima akoji zive vani njih cete i dalje ubijat..ahahahahahh

Avatar marnie
marnie
15:35 21.10.2016.

OMG

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije