Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNICA:

'Zablude su da su županije premale i da previše troše'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/7
29.04.2016.
u 13:01

Župan Matija Posavec (HNS) predstavio je predsjednici rezultate racionalizacije županijske uprave

– Predrasude su da su županije premale. Međimurska županija je najmanja i najgušće naseljena, ali pokazuje kako dobro funkcionira i kako dobro može voditi ne samo razvojne projekte nego i iskorištavati sredstva iz Europske unije te raditi na tome da mladi ostanu ovdje, dakle da se negativni demografski trendovi promijene u pozitivne. Isto tako zabluda je da županije previše troše. Upravo suprotno, racionalizacijom rada županija može se pokazati da su vrlo funkcionalne. U utorak ću se sastati s hrvatskim županima u uredu na Pantovčaku i raspraviti o sustavu županija, zadržavanju tog sustava kakav jest, ali, naravno, i o daljnjoj racionalizaciji, suradnji među županijama i dijeljenju pozitivnih iskustava – rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas u Čakovcu, u službenom posjetu Međimurskoj županiji koja danas slavi svoj dan.

Župan Matija Posavec (HNS) predstavio joj je rezultate racionalizacije županijske uprave, smanjenje broja nezaposlenih za čak 42 posto i različite mjere za poboljšanje života građana.

– Nema ideologije, nema strančarenja, nema preispitivanja gdje je tko bio 1941. ili 1971., radimo svoj posao – rekao je, uz ostalo, Posavec.

Predsjednica je čestitala na rezultatima.

– Ovo je Hrvatska u malom koja pokazuje kako svi zajedno možemo dobro funkcionirati kad ideološke razlike ostavimo po strani i bavimo se egzistencijalnim, razvojnim pitanjima, i kad su nam ciljevi isti. To je primjer zajedništva o kojem neprestano govorim – dodala je predsjednica kojoj je župan čestitao rođendan.

>> Grabar Kitarović: Odluka o priznanju islama pokazala je demokratsku zrelost i slobodarsku svijest onoga doba

>> Predsjednica Grabar-Kitarović održala sastanak s članovima Kluba izvoznika „Lider“

Komentara 50

DU
Deleted user
13:17 29.04.2016.

Istra i Međimurje najuređeniji dijelovi HR.

Avatar NeNormalan
NeNormalan
13:29 29.04.2016.

Najveća predrasuda je da nam županije uopće trebaju

PU
puma59
13:35 29.04.2016.

Istina je. Zupanije su ok ali u mnogim zupanijama rade lopovi koji kradu iste... Lopov ce unistiti i tiskaru novca jer je lopov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije