Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON KONTROVERZIJA

Predsjednica ukinula Komisiju za pomilovanja

KOlinda Grabar-  Kitarović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
05.02.2016.
u 16:13

Komisija više ne postoji, i sami članovi smatrali da je proces pomilovanja kontaminiran

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nakon sastanka s članovima Komisije za pomilovanje povukla je odluku kojom je prošle godine Komisija imenovana. To znači da formalno komisija nije smijenjena, ali je prestala postojati.

Kako se saznaje, sami članovi Komisije smatrali su da je proces pomilovanja nepovratno kontaminiran tako da je odluka predsjednice bila logična. Na sastanku nije provođena istraga o tome kako je došlo do lobiranja Vladimira Šeksa i eventualnih drugih lobiranja, a članovi Komisije drže kako su odluke koje su donijeli u pomilovanjima inače kvalitetne. To znači da, bez obzira na to što je Komisija  raspuštena, odluke koje su donijeli vrijede.

"Na temelju odredbe članka 98. stavka 1. podstavka 4. i članka 106. Ustava Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o prestanku važenja Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pomilovanje Republike Hrvatske. Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pomilovanja („Narodne novine“, broj 79/15) te prestaje mandat predsjedniku Komisije, svim članovima Komisije i tajniku Komisije", priopćio je Ured predsjednice.

>> Pomilovanje dilera je problem i bez njegove veze sa Šeksom

>> 'Šeks je žrtvovan zbog 'dilera' kako bi se skrenula pažnja s pomilovanja HDZ-ovog financijera'

Komentara 116

DU
Deleted user
16:21 05.02.2016.

Bravo predsjednice.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
16:35 05.02.2016.

kakvo pomilovanje, treba njima jos nakalamit da su valjali nebi bili osudjeni na dugogodisnje robije

Avatar Idler 3
Idler 3
16:40 05.02.2016.

Iskreno, ova odluka mi ni na mjestu. Treba postavit jasna pravila po kojima se dilere, pedofile, zločince i slične nemre pomilovat ni u jednom slučaju. Ostalo bi se trebalo dobro protrest !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije