Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crobarometar

Predsjednica ponovo gubi potporu birača, Milanović uživa veću podršku od Karamarka

kolinda grabar kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
26.05.2016.
u 19:30

U ovom trenutku njezin rad odobrava 45 posto ispitanika, a ne odobrava njih 47 posto. No još prije mjesec dana rad predsjednice odobravalo je 56 posto ispitanika

Predsjednica Republike prema istraživanju Dnevnika Nove TV koje provodi IPSOS počela je opet gubiti potporu birača za svoj rad.

U ovom trenutku njezin rad odobrava 45 posto ispitanika, a ne odobrava njih 47 posto. No još prije mjesec dana rad predsjednice odobravalo je 56 posto ispitanika, a nije odobravalo njih 39 posto. Očekivano pada i broj neodlučnih kojih je osam posto.

Foto: Nova TV, RTL

Predsjednica i dalje ima najbolji dojam među biračima, točnije o njoj pozitivno misli 57 posto birača, ali i ta potpora se topi. Slijedi premijer Orešković koji pozitivan dojam ima kod 55 posto birača, no i on lagano gubi potporu. Božo Petrov je s 48 posto pozitivnog dojma više manje ostao tamo gdje je bio u travnju. A i s 37 posto pozitivnog dojma Zoran Milanović se nije pomaknuo ni prema gore ni prema dolje u odnosu na travanj. Tomislav Karamarko među biračima ima 21 posto pozitivnog dojma.

ŠKOLSKE OCJENE

Školskim ocjenama Ured predsjednice ima 2,86 ili trojku, Vlada školskim rječnikom ima ocjenu 2,17, a Hrvatski sabor također 1,91.

>>Šest mjeseci eksperimentiranja: Evo tko bi slavio da su danas izbori

Komentara 89

ST
stefj
19:39 26.05.2016.

Mislim, vrlo jednostavno. Vidi se čiji su mediji, tko u njima smije komentirati, koje se novinare favorizira... Neka si ona uzme jednog Alex Browna i potroši koju milijardu na rejting, bit će obožavana od naroda...

BE
berogrga
19:41 26.05.2016.

Anketarske agencije, 90 posto medija i sdp su lijepo umreženi, ali HDZ će pobijediti tu bandu crvenu kao i početkom devedesetih.

PA
Patrizzia
19:44 26.05.2016.

Ako Karamarko ne uživa niš , onda Milanović uživa malo veće niš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije