Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Prvi intervju predsjednice nakon izbora: Šteta što Milanović nije bio za suradnju

naslovnica
Foto: VL
16.01.2016.
u 00:05

“Ne slažem se s onima koji kritiziraju činjenicu da gospodin Orešković nema dovoljno političkog iskustva jer Hrvatskoj u ovom trenutku nije potrebno još političara, nego državnika”, kazala je predsjednica

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović misli da se za Hrvatsku moglo napraviti više u prvoj godini njezina mandata i žali što je kod bivše vlade izostala želja za suradnjom. Sada, u novim političkim okolnostima, očekuje partnerski odnos. I za vrijeme razgovora u Vukovaru, gdje je ona, treći put “premjestila” svoj Ured, najaktualnija je tema – nova vlada i suradnja s mandatarom Tihomirom Oreškovićem.

“Ne slažem se s onima koji kritiziraju činjenicu da gospodin Orešković nema dovoljno političkog iskustva jer Hrvatskoj u ovom trenutku nije potrebno još političara, nego državnika”, kazala je. To što Orešković ne dolazi iz političkog miljea ona vidi kao prednost, a ne kao nedostatak.

Koji su vaši motivi simboličnog preseljenja Ureda u Vukovar?

Činjenica je da je situacija u ovom gradu izuzetno teška, a nijedna hrvatska vlada još nije uspjela preokrenuti negativne gospodarske trendove. Može li vaša akcija inicirati promjene? Privremeni ured u Vukovaru planiran je davno prije raspuštanja Sabora i raspisivanja izbora. S obzirom na to da su se datumi poklopili, prolongirala sam odlazak u Vukovar. Preseljenje ne želim držati na simboličkoj razini. Želja mi je da svojom prisutnošću pokrenem stvari.

>>Cijeli intervju pročitajte u Obzoru subotnjeg tiskanog izdanja Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U sutrašnjem broju donosimo i sljedeće teme:

Igra našim novcem: Ceh ukidanja 2. stupa plaćala bi i naša djeca

Bandić službenicima dijeli džepni vodič kako mogu detektirati korupciju

Crobex ruše svjetske burze i politički eksperimenti

Foto: VLm

Komentara 161

FA
Fake
20:42 15.01.2016.

Samo jedno,predsjednice ponosimo se vama.Pomeli ste onu dvojicu prije vas po svemu i pokazali onom tzv. ex premijeru šta je kultura i ljudsko ophođenje.Upravo na Čakovečkoj TV Srce imam priliku slušati tog bivšeg premilog vođu u emisiji "Povećalo" kako priča izmišljotine i na koji sve način blati desnicu.Naravno,sad je opet u emisiji spomenuo ustaše ali je još pridodao i riječ talibani.Hoće li ga netko tužiti već jednom kada stotine i stotine tisuća birača ovako etiketira.Amoralan,bahat i arogantan,još smo se jednom uvjerili kakav je.

BK
B Kosa
20:45 15.01.2016.

presednice vidjeli ste u izbornoj noci kako su bili tuzni i pokisli kada ste vi dobili izbore a ne antifasist, zbog toga nisu htjeli suradivati sa vama, tje stetilo zemlji.Sada imate vladu koja ce suradivati.

LP
ljerka.p2911
21:16 15.01.2016.

Odličan sud predsjednice; nama treba državnik tipa g. Oreškovića- Domoljuba koji je pretpostavio vlastitu godišnju plaću od 760 000 $ pokušaju reformiranja i prosperiteta Lijepe Naše i naroda Hrvatskog, isto kao što je i svoja puno veća primanja predsjednica žrtvovala da bi smijenila protuHrvata yusifovića i onemogućila mu protu narodnu i protu Domovinsku djelatnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije