Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi puta u mandatu

Predsjednica Grabar-Kitarović traži hitnu sjednicu Vlade zbog incidenta na utakmici

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/12
18.06.2016.
u 12:47

Bez obzira što je riječ o tehničkoj Vladi, ona se može sastati po ovom pitanju

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović po prvi puta se odlučila na jedinstven korak, aktivirala je članak 102. Ustava i po prvi puta u mandatu zatražila održavanje hitne sjednice zbog incidenta na utakmici između Hrvatske i Češke na Europskom nogometnom prvenstvu.

Bez obzira što je riječ o tehničkoj Vladi, ona se može sastati po ovom pitanju jer nije riječ ni o kakvom odlučivanju, investicijama ili prodaji.

U uredu predsjednice očekuju da će se Vlada sastati idući tjedan, a na njoj će biti prisutna i sama predsjednica kao inicijator te će na njoj aktivno sudjelovati.

Nakon što se zatraži pooštrenje sankcija, a priča se o dupliranju kazni, promjene Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima bile bi upućene hitno u Sabor koji do raspuštanja stigne odraditi taj posao. U Uredu predsjednice očekuju da će Vlada pozitivno reagirati na njezin prijedlog.

U obrazloženju je naveden i sljedeći dnevni red:

1. Izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije i Ministarstva unutarnjih poslova o sigurnosnim saznanjima i poduzetim radnjama prije, za vrijeme i poslije utakmice između Republike Hrvatske i Češke Republike,

2. Izvješće Ministarstva pravosuđa i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o primjeni Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, primjeni istoga u području suzbijanja nereda na sportskim natjecanjima i poduzetim radnjama, te dosada izrečenim sankcijama i

3. Izmjene i dopune Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima

Potrebno je žurno izmijeniti Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima

Kolinda Grabar-Kitarović

U obrazloženju prijedloga za održavanje sjednice Vlade navedeno je kako su se na nogometnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva održanoj 17. lipnja 2016. u Francuskoj Republici za vrijeme utakmice između Republike Hrvatske i Češke Republike dogodile nemile scene ponašanja navodnih navijača hrvatske reprezentacije. - U svrhu osiguravanja sigurnosti gledatelja i sudionika sportskog natjecanja potrebno je žurno sankcionirati huliganizam, nedolično ponašanje, nerede, te nasilje, prije, za vrijeme i nakon sportskog natjecanja.

Radi sprečavanja neprimjerenih i nedoličnih pojava na sportskim natjecanjima i priredbama potrebno je žurno izmijeniti Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, postrožiti sankcije za prekršaje propisane tim Zakonom s posebnim naglaskom na pooštravanje kazni zatvora te ih hitno primijeniti - stoji u obrazloženju prijedloga.

>> Otkrivamo novu snimku huliganskog ispada! Pogledajte iz blizine kaos na tribinama!

>> Počelo opasno treće političko poluvrijeme

Komentara 179

HR
hr76
13:06 18.06.2016.

Uvesti kaznu od najmanje 20 godina zatvora za huligane koji naštete ugledu Hrvatske u svijetu. To i nije drugo nego protudržavni akt, ma šta oni mislili da postižu, ne postižu ništa, nego su naljutili ostalih 99,99% domoljubno raspoloženih navijača. Smeća izdajnička.

UT
utrna
13:06 18.06.2016.

Nije moguce da se nezna ko su ti ludjaci , pa gdje je problem pohapsi govna i strpaj u zatvor i objavi javno koje su kazne za to pa drugi put bi mogli razmislit o tom. A da nemaju nekog iza ledja nebi oni to radili. Politiko sram vas bilo sta Sport ima sa vama.

Avatar pendreck
pendreck
13:06 18.06.2016.

Lijepo da ce se sada poceti i na drzavnoj razini rjesavati Problem. Bravo nasoj predsjednici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije