Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNICA RH

Grabar-Kitarović otkrila: 'Put je bio, apsolutno, službeni. To je bio radni posjet SAD-u'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/7
11.01.2017.
u 18:58

"Svrha mojeg puta je bila iskoristiti sva ona poznanstva koje sam stekla kroz godine rada, kako u Americi, tako i u međunarodnoj diplomaciji, kako bih s njima porazgovarala upravo o tome što možemo očekivati, ali prije svega pozicionirala Hrvatsku kao lidera"

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u srijedu kako je njezin, za neke medije i političare sporni nedavni posjet SAD-u, bio službeni kako bi doznala više o vanjskoj politici novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa te pozicionirala Hrvatsku kao tvorca politike, objavio je HRT na svojoj internetskoj stranici dio intervjua s predsjednicom koji će u cijelosti objaviti kasnije u srijedu u emisiji "Iza zavjese".   

"Put je bio, apsolutno, službeni. To je bio radni posjet SAD-u", rekla je Grabar-Kitarović u intervjuu reagirajući na dvojbe oko karaktera posjeta SAD-u što je bio i povod za tri prijave Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Ona je kazala kako je u SAD-u nastojala utvrditi kakva će biti vanjska politika novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, čije se odrednice ne znaju, kao i pozicionirati Hrvatsku prema toj politici.

"Svrha mojeg puta je bila iskoristiti sva ona poznanstva koje sam stekla kroz godine rada, kako u Americi, tako i u međunarodnoj diplomaciji, kako bih s njima porazgovarala upravo o tome što možemo očekivati, ali prije svega pozicionirala Hrvatsku kao lidera, kao nekoga tko će sudjelovati u stvaranju politike, a ne da uvijek budemo reaktivni i da čekamo da netko nešto napravi pa da se mi tome prilagođavamo", rekla je Grabar-Kitarović, kako stoji u tekstualnoj vijesti na internetskoj stranici HRT-a. Cijeli intervju s predsjednicom Grabar-Kitarović HRT će objaviti u emisiji "Iza zavjese" koja počinje u 21,30.

>> Otkrivamo zašto je Kolinda Grabar-Kitarović produljila boravak u Washingtonu

Komentara 157

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
19:05 11.01.2017.

lijevoj ekipi koja galami i brine o proracunskom novcu ni to nece biti dovoljno...bitno da je milanovic onomad obavio posao kad je sa sinom i dva kofera putovao citaj odmarao amerikom i ugovarao poslove sa silicijskim gigantima...evo fali nam visokoobrazovane radne snage...

CA
carlo20
19:08 11.01.2017.

Stvarno je nevjerojatna mržnja ljevičarskih medija i dežurnih ljevičarskih komentatora koji su trenutno totalno izgubljeni jer se ne mogu odlučiti jesu li za Pernara, Markovinu ili će ostati odani Bernardiću. Uglavnom, predsjednicu podržava većina Hrvata, jedan njezin status na fejsu pokupi više lajkova nego netko pročita hejterske članke na račun predsjednice na kriminalnom index-u. Predsjednica će 2020. uvjerljivo pobijediti na izborima jer vi ljevičari u prosjeku imate 60+ godina i izumirete. Ne gubi sdp bez veze izbore. Iz godine u godinu vas je sve manje ljevičari. Ne pomaže ljevičari ni vaš index ni spam i komentiranje po portalima jer nemate utjecaja na nikoga, nedavni izbori su vam dokaz za to.

Avatar Pitman
Pitman
19:12 11.01.2017.

Nismo ni mislili da je bilo drugačije draga naša predjsednice, već su to oni mrzitelji svega hrvatskoga, pa i samog imena našeg. Neka psi laju i dalje, Hrvatska živi vječno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije