Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Predsjednica će od nove vlade tražiti preseljenje s Pantovčaka

naslovnica
Foto: VL
12.01.2016.
u 00:13

Javnost je već vjerovala da je predsjednica zaboravila svoje predizborno obećanje

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nije odustala od ideje o preseljenju Ureda s Pantovčaka na neku drugu, primjereniju lokaciju u Zagrebu. Naprotiv, posebno povjerenstvo koje je osnovala još u ožujku 2015. dovršava rad i vrlo će brzo objaviti zaključke, nakon čega će predsjednica zahtjev za novu lokaciju poslati novoj vladi.

Javnost je već vjerovala da je predsjednica zaboravila svoje predizborno obećanje, jer se pokazalo da je prvobitna ideja o preseljenju u rezidenciju u Visokoj ulici na Gornjem gradu problematična s obzirom na to da ju je kao lokaciju “pokopala” sigurnosno-obavještajna struka.

Visoka je, naime u slijepoj ulici, što bi stvorilo probleme svim građanima koji tamo žive, a uz to, sigurnost bi bila upitna. Predsjednica od početka nije krila nezadovoljstvo smještajem na Pantovčaku, gdje se osjeća izolirano od građana, a tako luksuzna i prostrana lokacija preskupa je i za predsjedničin proračun od oko 44 milijuna kuna godišnje.

>>Cijeli priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

Za svako ministarsko mjesto HDZ ima deset stranačkih kandidata

Svi koji žele mogu se još uvijek cijepiti protiv gripe

HDZ i SDP ipak su protiv ukidanja Ustavnog suda

Produljuje se primjena fiksnog tečaja za švicarac

Foto: VLm

Komentara 66

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:09 11.01.2016.

Predsjednice RH Kolinda Grabar - Kitarovič, nisu samo Hrvati u Americi Domoljubi...ima nas i po siromašnim dijelovima Slavonije, Baranje, Like, Banovine....koje niste još nijednom spomenuli ,a kamoli ih posjetili.

Avatar croatxl
croatxl
20:26 11.01.2016.

Sad sa novom vladom ona ce to ispuniti brzo,nebrinem za to,sve sto rekne to i uradi. jozek vec odavno odletio milanovic ode u politicku mirovinu vesnu pusic nece podrzati,jednostavno Hrvati vole svoju predsjednicu.Prva godina mandata prosla odlicno jos 9g svesve moze ispunit.Sad ce ova vlada imati puno koristi od njenog lobiranja,Jednostavno mlada,ljepa obrazovana i jos HRVATICA,zato predsjednice zelim vam srecu u radu,ponosni smo na vas.

DU
Deleted user
20:15 11.01.2016.

Kraljica!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije