Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matić dao snimku

Pogledajte incident ispred Ministarstva branitelja!

Ministarstvo branitelja
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/13
21.10.2014.
u 18:22

Matić je rekao da bi rado otišao iz Ministarstva, ali ga u tome priječi njegov ponos.

Drugi dan prosvjeda ispred Ministarstva branitelja ministar Predrag Matić održao je konferenciju za medije te je izjavio da je ovo prvi put kako je u zgradu Ministarstva zbog uputa policije ušao na sporedni ulaz.

– Prošlo je 20 godina od rata i moramo biti realni te se prema svakom branitelju odnositi jednako, pošteno i bez patetike – rekao je Matić te dodao kako prosvjeduju uvijek isti predstavnici braniteljskih udruga koje samo smrt može maknuti s mjesta predsjednika.

"Neka dođu k meni, pomoći ću im"

Matić je istaknuo kako prosvjednike ne brinu nezaposleni branitelji te će nastaviti s prosvjedom jer nemaju posao. – Neka dođu k meni, pomoći ću im – rekao je Matić. – Koliko god bio nesretan Plan 21, sve je prema hrvatskim braniteljima ispunjeno – kazao je Matić i naglasio kako je on jedini ministar koji probija proračunske stavke vezane uz branitelje.

– Ovo što sada vidimo isti je rukopis kao i 1998., zna se čiji je to izum i bilo bi pošteno da onaj tko je to organizirao preuzme odgovornost. Dolje se nalaze dežurni čuvari ratne opasnosti. Ja ih sve poznajem i oni su uvijek isti – izjavio je Matić.

– Da netko drugi to predlaže, dobio bi batina od Linića ili Lalovca – kazao je Matić. Ponovio je kako nikakvog smanjivanja braniteljskih prava neće biti te će dati ostavku ako se to dogodi.

Foto: Davor Ivanov

"Samo daj, daj, daj..."

Na zahtjeve branitelja koji od njega traže ostavku, Matić je odgovorio: "U tri godine otkako sam ovdje, otišao sam po generale i upoznao Brada Pitta i Angelinu Jolie. To je sva sreća koja mi se dogodila, ostalo je bilo samo daj, daj, daj". Matić je dodao kako bi rado otišao iz Ministarstva, ali ga u tome priječi njegov ponos.

Pozvao je prosvjednike i sve ostale branitelje da se vrate u udruge, skupe 250 tisuća potpisa te će on istog trena otići kod premijera i podnijeti ostavku. Kazao je kako su prosvjede organizirale izmanipulirane udruge branitelja. – Zna se od koga, izbori se bliže – kazao je Matić.

"Srca za njih više nemam"

Ministar Matić osvrnuo se i na spornu izjavu svog pomoćnika Bojana Glavaševića. – Ta izjava možda je malo nespretno sročena, ali Glavašević je sociolog te je postavio sociološko i retoričko pitanje – rekao je Matić. Naglasio je kako će odsad s braniteljskim udrugama surađivati samo onoliko koliko je najmanje potrebno. – Ja im mogu dati stol, ali srca za njih više nemam – rekao je.

Novinarima je ministar branitelja Predrag Matić podijelio snimku na kojoj je vidljivo kako čelnik jedne udruge nasrće na pomoćnika ministra te je kazao da je moguće, ako se prosvjedi nastave, da će morati intervenirati i druge institucije.

– Rekli su da provode mirni prosvjed. Mi to poštujemo, pustili smo ih da koriste toalet, a čak sam dobio i suludi zahtjev da im organiziramo ručak, večeru i prenoćište – kazao je Matić.

>>Stotinu branitelja prosvjeduje ispred Ministarstva: Ako treba ostat ćemo i do Božića!

>>'Ovako gore naši snovi o slobodnoj, samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj'

Komentara 198

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
17:52 21.10.2014.

Matiću, tako se ne razgovara sa ljudima koje predstavljaš u Vladi. Način kako nastupaš za neupućene, reklo bi se da zastupaš teroriste, a ne one koji su pišali krv za ovu zemlju!

ET
etrao
17:42 21.10.2014.

Ja sam siguran da bi se u dva dana skupilo 250 000 potpisa!

JM
jezero-matica
17:51 21.10.2014.

Bahat je ovaj srpski zet!Stalo je njemu do branitelja ko do lanjskog snijega!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije