Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo branitelja

Predrag Matić odlikovao devet hrvatskih branitelja

Predrag Matić
Borna Filić/PIXSELL
19.12.2014.
u 11:16

Povjerenstvo za dodjelu odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske osnovano je 2009. godine s ciljem doprinosa očuvanju digniteta Domovinskog rata i zahvale braniteljima

Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana u Ministarstvu branitelja ministar branitelja Predrag Matić uručio je devet odlikovanja istaknutim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Redom Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u ratu odlikovan je Blažko MijićRedom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske i za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju i razvitku odlikovan je Ivan JankovićRedom hrvatskog križa za teško ranjavanje u Domovinskom ratu posmrtno je odlikovan Đuro Grgić. Odlikovanje je uručeno njegovom bratu Marinu GrgićuRedom hrvatskog križa odlikovan je i Robert Matovina, dragovoljac iz Domovinskog rata. Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu odlikovani su Mirko Antolić, Goran Leš i Zoran PalčićRedom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana odlikovani su Franjo Birt i Mladen Šironja.

Povjerenstvo za dodjelu odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske osnovano je 2009. godine s ciljem doprinosa očuvanju digniteta Domovinskog rata i zahvale hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji za doprinos obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

Povjerenstvo Ministarstva branitelja do danas je održalo 30 sastanaka na kojima je razmotreno 558 zaprimljenih prijedloga za dodjelom odlikovanja, kako hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, tako i istaknutim postrojbama Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova iz Domovinskog rata, od kojih je Povjerenstvo podržalo prijedloge za 399 fizičkih osoba odnosno postrojbi iz Domovinskog rata te iste uputilo Državnom povjereništvu.

>> Koordinacija braniteljskih udruga: Na djelu zapošljavanje politički podobnih

Komentara 4

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
14:16 19.12.2014.

Predrag je u ratu sudjelovao cca mjesec dana.Na temelju čega je dobio visoki čin i dužnost?Vjenčanjem sa Srpkinjom?Potporom partije?Ruka bi mi se osušila kad bih od njega odličje primio.

ZD
zdepar
16:15 19.12.2014.

dobar pokušaj, jedne nagrađuješ a glavninu ne poštuješ, sve u rok službe

MX
MXLCLGTG
11:51 19.12.2014.

Cestitam odlikovanim braniteljima nazalost jedan je mrtav,ali me ipak interesuje jeli ih odlikovo ministar ili povjerenstvo ako je ministar ima li on te ovlasti,ili je on samo urucio odlikovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije