Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matić odgovara Klemmu i Jukiću

'Đuro Glogoški protupravno 5 mjeseci koristi državnu imovinu'

08.04.2014., Koprivnica - 8. Sjednica Gradske skupstine sazvana je zbog rasprave o spomeniku braniteljima sa cijim se idejnim rjesenjem ne slaze vecina braniteljskih udruga. Na sjednici je bio i ministar branitelja Predrag Matic Fred te autor spomenika Al
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
28.03.2015.
u 16:28

Kuća je namijenjena za svih 478 100% HRVI-ja u Hrvatskoj i nema smisla da je koristi oko 150 privilegiranih članova samo jedne udruge, odnosno, u posljednjih 5 mjeseci, samo jedan član te udruge, drži Predrag Matić

Nakon što su se danas Josip Klemm i Dražimir Jukić obratili javnosti zbog medijskih objava u kojima se preispituje zagrebačko boravište Đure Glogoškog, prema kojima jedan od vođa prosvjeda u Savskoj ne noći u šatoru već u kući u Zaprešiću namijenjenu invalidima na liječenju u Zagrebu, te su ujedno prozvali i ministra branitelja Predraga Matića za kojeg tvrde da je njegova invalidnost po osnovi PTSP-a dvostruko veća nego što to zakonske regulative propisuju o čemu je pisao Večernji list, ministar Matić posao je izjavu.

"Sve što su cijenjena gospoda u svom reagiranju na jutrošnje pisanje određenih medija o mjestu boravka Đure Glogoškog izrekla, moglo bi se opisati samo jednom riječju: manipulacije. Oni prvo manipuliraju riječju "branitelji" koja obuhvaća sve hrvatske branitelje, a ispred Ministarstva ih se izrotiralo jedva koja tisuća za svih ovih pola godine. Osim toga, manipuliraju i zdravljem 100% HRVI i emocijama koje se kod građana razviju kad vide te zaista zdravstveno najugroženije ratne stradalnike.

Na kraju, manipuliraju i ćinjenicama o mojoj invalidnosti koje sam toliko puta otvoreno i javno iznosio u hrvatskim medijima da se zaista više nema smisla osvrtati na to. U njihovom reagiranju je prisutna i ogromna količina laži, konstrukcija, pa i teorija zavjere. Dakle, nije istina da sam ikada i ičime pokušao potkupiti gospodina Glogoškog kao predstavnika 100% HRVI (više puta sam
rekao da imamo snimku tog razgovora i neka gospodin Glogoški kaže kada želi da je javno preslušamo). Nije istina da sam potpisao ikakve dokumente u kojima se Domovinski rat definira kao građanski (odakle im to?!).

Nije istina da se protiv hrvatskih branitelja vodi linč, a pogotovo nije istina da smo premijer i ja angažirali neke PR agencije koje bi vodile kampanju protiv branitelja. Još samo očekujem da iz tog šešira s teorijama zavjera iskoči kako smo premijer i ja pokrenuli ukrajinsku krizu kao udar na branitelje!

Ono što je posebno zabrinjavajuće u njihovom reagiranju jest implicitna prijetnja iskazana prozivanjem mene za smrt gospođe Topalušić i samospaljivanje gospodina Čakanića te postavljanjem pitanja "do kojih granica braniteljskog strpljenja smo spremni ići". Smatram kako su gospoda frustrirana činjenicom da je hrvatska javnost prepoznala o kakvom se bljutavom politikantskom prosvjedu radi i da je prosvjed kao takav neuspio, pa sada svoje frustracije kanaliziraju prema meni osobno i pokušavaju mi ugroziti osobnu sigurnost. Stoga ću za sve možebitne buduće nemile
događaje odgovornim držati organizatore ovog "spontanog" polugodišnjeg šatorovanja.

I na koncu, sve i da je svaka od njihovih laži istinita, to ne mijenja činjenicu da gospodin Glogoški grubo krši Sporazum s Ministarstvom te protupravno već 5 mjeseci koristi državnu imovinu i time potencijalno uskraćuje pravo na kuću nekome kome je uistinu potrebna jer je zdravstveno stanje gospodina Glogoškog, na svu sreću, ipak stabilno i nema potrebu za hitnim liječničkim postupkom u Zagrebu, za što je kuća i namijenjena. Zato ćemo već idući tjedan ići u poništenje Sporazuma i pisanje pravilnika o toj kući u kojemu će stajati da o svemu odlučuje povjerenstvo Ministarstva.

Kuća je namijenjena za svih 478 100% HRVI-ja u Hrvatskoj i nema smisla da je koristi oko 150 privilegiranih članova samo jedne udruge, odnosno, u posljednjih 5 mjeseci, samo jedan član te udruge."

>> Šator neće iz Savske do završetka misije 'oba su pala'

Komentara 313

ST
stefj
17:20 28.03.2015.

Ovaj sukob je već odavno na osobnoj razini. Niti će branitelji otići iz šatora, niti će Matić dati ostavku, niti će ga Milanović razriješiti. Očekivati je povećanje intenziteta prepucavanja do izbora, a nakon izbora, ovisi tko pobijedi...

AN
ante75
18:02 28.03.2015.

Borio sam se jer sam htio, dobrovoljno sam isao u rat i stid bi me bilo traziti ikakve povlastice za ono sto sam DOBROVOLJNO radio za SVOJU domovinu kojoj PLACAM porez. Zato se smatram domoljubom a ne zato jer samm najglasniji i jer se busam u prsa svojom nacionalnoscu. Sramota je da su svi koji razmisljaju kao ja prozvani yugonostalgicarima i partizanima TKO VAM SIJEDI U REDOVIMA HDZ-A?!?! Sami lopovi i partizani. Ako me kradu bolje da me kradu moji?! Vecu glupost nisam cuo, bas od mojih to ne ocekujem. Dosta je vise ovog terora u savskoj, sramota!

Avatar MENSA
MENSA
18:12 28.03.2015.

Dakle , akademski sam obrazovan, imam i "službeno" utvrđen IQ koji je daleko iznad prosječan, imam i dosta radnog iskustva (čak i 8 godina u inozemstvu), branitelj sam-dragovoljac i proveo sam u uniformi HV-a preko 4 godine i doživio i i vidio i svega i svačega tijekom Domovinskog rata. I sad, unatoč svega toga nikako ni da razumijem niti mi jasno na temelju čega si taj Glogoški, Jukić, Klemm i ostali "šatoraši" uopće sebi svojataju pravo da govore u ime svih branitelja (jer u moje ime sigurno ne govore) i koji su njihovi stvarni ciljevi i za koga i za čije interese oni stvarno rade? Pitam i prozivam i aktualnu vlast kako i zašto je uopće dozvolila da ova interesna skupina radi višemjesečni cirkus i od građana Zagreba i od (pravne) države i od Domovinskog rata pa i od svih nas branitelja?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije