Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Predajte obavijest o smrti elektroničkim putem

sjecanje
PR
Autor
PR članak
11.05.2011.
u 09:52

U nekoliko jednostavnih koraka možete predati obavijest o smrti kao i posljednji pozdrav, zahvalu i sjećanje, koji će potom biti objavljeni u tiskanim izdanjima Večernjeg lista

Odlazak bliske osobe bolno je iskustvo koje vas preplavljuje tugom i osjećajem praznine. Svima koji su prošli tu traumu poznat je osjećaj obamrlosti i nesnalaženja. Upravo stoga u tim prvim danima nakon odlaska bližnjeg potrebna vam je pomoć, a Večernji list oduvijek je na vašoj strani.

Ma kako bolno bilo, o odlasku najmilijih morate obavijestiti rodbinu i prijatelje. Jedan od prvih koraka te tužne procedure jest predaja obavijesti o smrti, koje se tradicionalno objavljuju u Večernjem listu. Odnedavna je Večernji list pokrenuo internetsku stranicu www.sjecanje.hr, koja vam omogućuje da obavijest o smrti, osim uobičajenih načina, predate i elektroničkim putem. Na vrlo jednostavan način, u samo nekoliko koraka možete osim obavijesti o smrti predati i posljednji pozdrav te zahvalu i sjećanje, a oni će potom biti objavljeni u tiskanim izdanjima Večernjeg lista.

Topla i prijateljska riječ pruža utjehu i pomaže u prvim danima nakon odlaska vašeg bližnjeg. Obavijestite rodbinu i prijatelje o svom gubitku, datumu, vremenu i mjestu posljednjeg ispraćaja.

Sve ima svoje vrijeme – vrijeme rađanja i vrijeme smrti. Pa ipak, gubitak uvijek dolazi prerano. Oprostite se posljednjim pozdravom od onoga tko vam je u životu značio tako mnogo. U tuzi je čovjek sam, no prisutnost drugih koji mu pružaju utjehu ipak mu puno znači. Zahvalite im na brizi i suosjećanju te pomoći u trenucima najveće boli. Vrijeme liječi sve rane, a uspomene ostaju živjeti vječno. Prisjetite se osobe koje više nema na godišnjicu njezine smrti i podijelite svoje uspomene s prijateljima i poznanicima.

Na našoj internetskoj strani www.sjecanje.hr pronaći ćete također i niz korisnih servisnih informacija koje smo vam pripremili u suradnji s portalom www.spomen.hr. Tako možete pročitati hodogram pri smrtnom slučaju, u kojem se pregledno iznosi što sve i kako morate učiniti ako se u vašoj obitelji dogodi smrtni slučaj. Detaljno se daju i upute što učiniti kada umrla osoba koja je dugo živjela u inozemstvu želi biti pokopana u svojoj zemlji. Također ćete pronaći nazive i kontakte ureda za organizaciju posljednjih ispraćaja, cvjećara i klesara te link na Spomen web shop.

U suradnji s www.spomen.hr, na našoj ćete internetskoj stranici doznati kako trajno obilježiti uspomenu na osobu koje više nema putem društvene mreže Spomen na... Možete također doznati što znači komemoracija te u kojim se prilikama ona održava te kako je organizirati. Doznati možete i kako organizirati ispraćaj i sprovod te «goodbye party» za preminulu osobu kao jedinstven način iskazivanja počasti, ljubavi i poštovanja poznat u zapadnoj tradiciji. Na našoj stranici www.sjecanje.hr pročitajte i savjete psihologa kako prebroditi gubitak drage osobe.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?