Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremite kapute

Pred nama najhladnija zima u posljednjih 100 godina?

zima
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
29.11.2013.
u 12:23

Jung kaže kako je moguće da dnevne temperature budu minus deset, a noću čak i minus 25

Zima pred nama bit će jako duga i hladna, a prema tvrdnjama nekih svjetskih meteorologa možda čak najhladnija u posljednjih 100 godina. Dominik Jung, njemački meteorolog koji je iznio ovu tvrdnju, kaže kako će zima biti izuzetno jaka. Prosinac i siječanj na Balkanu će biti jako hladni, dok će veljača biti malo toplija.

Jung kaže kako je moguće da dnevne temperature budu minus deset, a noću čak i minus 25. Uz dosta snijega, pa i mećave, naročito u siječnju puhat će i jak vjetar.

U sljedećih nekoliko dana u Hrvatskoj će prevladavati umjereno do pretežno oblačno i razmjerno hladno vrijeme, javlja DHMZ. Na Jadranu se očekuje povremena kiša, a u gorju i snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jaka do olujna bura, u subotu u početku umjereno do jako jugo i istočnjak.

>> Zimsko jutro u Hrvatskoj: Na Zavižanu -11, na Sljemenu -6

Ključne riječi

Komentara 29

NI
niks100
13:16 29.11.2013.

A sto je sa globalnim zatopljenjem ?

TI
tipus
13:00 29.11.2013.

Svake godine je pred nama najhladnija zima u zadnjih sto godina i najtoplije ljeto u zadnjih sto godina i smak svijeta.

ZJ
Zjako
13:07 29.11.2013.

I naravno kupite sve potrebno kod linića i uplatite što više poreza za skupe aute ... Kako ste dosadni sa tim vjestima kataklizme imamo pretnju porezima tako da smo već depresivni NEMOJTE DOSTA JE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije