Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Pred nama je jedna od najjačih bura u zadnjih nekoliko godina

bura
Foto: ilustracija
03.03.2015.
u 14:29

Od srijede popodne pa do subote očekuju se orkanski udari bure

Pred nama je osjetna promjena vremena koja će nam donijeti zahlađenje, snijeg u gorju, ali i olujnu buru na Jadranu, donosi portal Vrijeme.net.

Od srijede popodne pa do subote očekuju se orkanski udari bure na uobičajenim mjestima kao što su Senj, Maslenica ili Krčki i Paški most pojedinačni udari bure mogu prelaziti i 180 km/h, pa se preporučuje oprez i odgoda putovanja.

Prema trenutno raspoloživim prognostičkim kartama pred nama je jedna od najjačih bura u zadnjih nekoliko godina tako da je vrlo velika vjerojatnost potpunog prekida prometa između kopna i mora od srijede navečer pa sve do subote. Prognostički model fine rezolucije predviđa srednju brzinu bure i do 35 m/s (125 km/h), što znači kako bi pojedinačni udari mogli približavati i 200 km/h.

Najviše oborina očekuje se na Jadranu, i u krajevima uz Jadran kao i u istočnoj Slavoniji i većem dijelu Bosne i Hercegovine. Snijeg je moguć većinom u gorju, a u nizinama u Slavoniji i mjestimice u Istri i na Kvarneru.

>> Kakvo nas proljeće čeka?

>> 'Balkanu prijete poplave i najkišovitije proljeće svih vremena'

Komentara 9

Avatar japunduša
japunduša
17:00 03.03.2015.

Jesam iz "metropole", ali čula sam onu:"tri marčane bure". Čuvaj se ko može.Ovo je tek prva.

GA
GALAHAN
17:16 03.03.2015.

cuvaj se Senjske bure i Sinjske ruke

GA
GALAHAN
17:16 03.03.2015.

cuvaj se Senjske bure i Sinjske ruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije