Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo

Pravoslavni svećenici obavljat će obred i pogreb za hrvatske branitelje

Vladika Porfirije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.08.2014.
u 20:03

Potvrdila je to Hrvatska pravoslavna crkva

Iz Hrvatske pravoslavne crkve odaslano je otvoreno pismo Predragu Matiću, ministru branitelja. U njemu kažu da nema potrebe da se ministar sastaje s novim mitropolitom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem u vezi s pogrebom hrvatskih branitelja uz vojne počasti.

Hrvatska pravoslavna crkva prihvatila je svoju misiju i počela djelovati i svećenici Hrvatske pravoslavne crkve obavljat će na poziv vjerski obred, odnosno pokop hrvatskih branitelja pravoslavne vjeroispovijesti kako to i priliči hrvatskom branitelju.

>>Kardinal Bozanić i mitropolit Porfirije pozvali na molitvu za mir

>>Reakcije iz Srbije: Razgovor Porfirija i Bozanića - razgovori gluhih

Komentara 65

Avatar Feniks
Feniks
21:33 29.08.2014.

Ako ima srpska, makedonska, crnogorska pravoslavna crkva onda mora postojati i Hrvatska Pravoslavna Crkva. Ima jako puno pravoslavaca koji nisu srbi.

HA
Harrawath
21:12 29.08.2014.

HPC je postojala davno prije NDH samo sto su je ukinuli zs vrijeme prve Jugoslavije

ST
stefj
22:48 29.08.2014.

Eh, to je ona crkva koju vladajući ne žele prihvatiti i priznati, pa je morala tužiti vladu Europskom sudu... Ta crkva u Hrvatskoj ima nekih 17.000 sljedbenika, što je više nego neke druge priznate crkve. Eh, možete li zamisliti Josipovića da prizna tu crkvu ili Bauka da samo spomene to ime ili bilo kog drugog iz vlade?... Problem sa Srpskom pravoslavnom crkvom je u tome što je ona produžena ruka Srbije i velikosrpske politike i njezin cilj je osigurati da svi Srbi smatraju Srbiju svojom domovinom, a ne mjesto gdje su rođeni ili gdje žive. Kao takva jednostavno ne može priznati Hrvatsku državu, što svakim svojim postupkom i pokazuju. Sjetite se samo kako je mitropolit čestitao pravoslavni Božić - mrsko mu je i izgovoriti riječ Hrvatska, a kamoli priznati da država postoji... I takvima se naši trenutno vladajući ulizuju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije