Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cappellijeve izmjene

Pravilnik za izbor novog šefa HTZ-a: jedan jezik, pet godina iskustva

Ministar turizma Gari Cappelli
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
26.02.2017.
u 23:25

Za budućeg direktora Glavnog ureda HTZ-a predviđa četverogodišnji umjesto dosadašnjeg jednogodišnjeg mandata

Ministar turizma Gari Cappelli nije bio zadovoljan osobom koju je zatekao na čelu Hrvatske turističke zajednice, ali nije zadovoljan ni izbornom procedurom za tu poziciju. Nekoliko dana prije nego što je Ratomir Ivičić ponudio ostavku na mjesto šefa Glavnog ureda HTZ-a, na javnu je rapravu, s Capellijevim potpisom, otišao prijedlog novog pravilnika o uvjetima koje moraju zadovoljavati zaposlenici u turističkim zajednicama na čelu, dakako, s krovnim uredom.

Najveća je novost da se za budućeg direktora Glavnog ureda HTZ-a predviđa četverogodišnji umjesto dosadašnjeg jednogodišnjeg mandata, kako je bilo u vrijeme Nike Bulića. Vraća se i uvjet da svi direktori turističkih zajednica moraju imati prethodno iskustvo u turizmu. Budućem direktoru Glavnog ureda trebat će, pritom, pet godina takvog iskustva, s time da će mu po novom faktički dostajati ako je pet godina upravljao projektima, ne nužno i ljudima.

Budući direktor ili direktorica morat će aktivno znati samo jedan svjetski jezik, a na natječaju se može pojaviti samo ima li program rada za četiri godine. Pravilnik koji je na raspravi do 2. ožujka uvodi i obvezu za direktora HTZ-a da ima iskustva u brendiranju i marketingu. U Ministarstvu turizma napominju da su otvoreni za prijedloge i da će uzeti u obzir konstruktivne ideje.

No, prema tome kako je budući pravilnik postavljen, nije isključeno da imaju u vidu nekoga određenog. 

>> 'Ljeto će biti fantastično, među najtraženijim smo destinacijama Mediterana'

Komentara 5

DU
Deleted user
01:01 27.02.2017.

po mogucnosti da zna bosanski to bi bio prioritet

ZA
zagi55
07:20 27.02.2017.

Za pokrasti državu mu uopče netreba znati jezike-s kime se taj zamara!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:55 27.02.2017.

svaki konobar ili recepcioner u boljem restoranu ili hotelu mora znati bar 2 svjetska jezika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije