Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzavrele strasti

Pranić sumnja u rad biračkih odbora, glasovi u Vrgorcu broje se ponovno

ante pranić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
27.07.2015.
u 22:40

Rudolf Grljušić (HDZ) dobio je 2034 glasa, a nezavisni Ante Pranić 2026. Nevažeća listića bila su 64 – osam puta više od razlike u broju osvojenih glasova

        – Tko izgubi, ima se pravo ljutiti – rekao nam je novoizabrani gradonačelnik Vrgorca Rudolf Grljušić (HDZ) komentirajući optužbe iz protivničkog tabora nezavisnog kandidata Ante Pranića da je pobijedio zahvaljujući malverzacijama.

Ionako uzavrele političke strasti u Vrgorcu dodatno su zagrijane rezultatima izvanrednih izbora. Grljušić je u drugom izbornom krugu pobijedio Pranića za samo osam glasova. HDZ-ov kandidat dobio je 2034 glasa, a nezavisni kandidat 2026. Nevažeća listića bila su 64 – osam puta više od razlike u broju osvojenih glasova.

Zbog sumnje na neregularnosti u radu biračkih odbora zatraženo je ponovno brojenje glasova.

– Glasovi će se brojiti ponovo, ali ja ne gajim nadu da će to promijeniti ishod izbora – rekao nam je Ante Pranić koji očito smatra da mu je pobjeda izmakla za vrijeme glasanja i neposredno poslije zatvaranja birališta.

– Na jednom biračkom mjestu dva listića u našu korist proglašena su nevažećima, a u sličnoj situaciji na drugom mjestu dva listića koja su išla u korist HDZ-ova kandidata proglašena su važećima. Očito je da su predsjednici odbora različito tumačili slične situacije. Za razliku od HDZ-a, mi nismo imali svoje ljude u biračkim odborima, imali smo samo promatrače – kaže Pranić.

Novi gradonačelnik Rudolf Grljušić kaže da bi članovi biračkih odbora iz SDP-a i HNS-a sigurno reagirali da je stvarno bilo nepravilnosti.

– Uostalom, SDP i HNS ustupili su Pranićevim ljudima svojih 20 mjesta u biračkim odborima – kaže Grljušić.      

>>   HDZ dobio gradonačelnika Vrgorca sa samo osam glasova više

Komentara 10

BU
bujad
07:06 28.07.2015.

SDP pod nazivom nezavisni šverca svoje igrače-

MA
Marko1337
22:53 27.07.2015.

Još jedan APSURD NAŠEG IZBORNOG SUSTAVA. HDZ pobijedio, a oporba blokira sve pozitivne poteze gradonačelnika. HRVATSKA JE PREMALA ZA TOLIKO STRANČICA koje nemaju nikakvih iskustava, znanja, ljudi, odgovornosti. Nama treba sustav SAD-a, gdje se izmjenjuju uglavnom dvije stranke spremne za sve izazove i koje odgovaraju za svoja djela.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
11:12 28.07.2015.

Potez očajnika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije