Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon remonta

Požar na brodu američke ratne mornarice USS Mount Whitney

USS Mount Whitney požar
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/7
31.07.2015.
u 22:20

Radovi na zahtjevnom remontu, koji su započeli u siječnju, završeni su prije tri tjedna kada je potisan i dodatak ugovoru za dodatne radove nakon povratka broda s probne plovidbe na kojoj su obavljna sva testiranja.

Na zapovjednom brodu 6. flote Američke ratne morniraci USS Mount Whitney koji je na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac u Kostreni kraj Rijeke  večeras je izbio požar. Prema prvim informacijama požar je buknuo u strojarnici broda. Brzom intervencijom Lenčevih i vatrogasaca koji su u Marinšćicu stigli sa više vozila požar je ugašen.

Što je uzrok požara zasad se ne zna, a očevid će vjerojatno biti obavljen u subotu.

Na američkom brodu radovi na zahtjevnom remontu, koji su započeli u siječnju, završeni su prije tri tjedna kada je potisan i dodatak ugovoru za dodatne radove nakon povratka broda s probne plovidbe na kojoj su obavljna sva testiranja.

Svi su uređaji, propulzija, kotlovi i turbine na kojima su obavljeni radovi u Lencu  funkcionirali besprijekorno , a brod je postigao čak dvije milje veću brzinu u odnosu na uobičajenu plovidbenu brzinu.  Rok za završetak dodatnih radova bio je 4. kolovoza. 

>> 'USS Mount Whitney' uplovio u Martinšćicu

Komentara 1

HO
homofob
22:55 31.07.2015.

Da li je prije primopredaja izvrsena prije pozara ili ne!? To je jedino sto je trenutno vazno za Viktor Lenac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije