Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokva Rogoznica

Požar izazvao 66-godišnjak paleći korov

Požar kod Omiša
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
05.07.2015.
u 11:31

Palio je korov oko 17 sati, vatra mu se otela kontroli i potpomognuta vjetrom zahvatila veliku površinu.

Veliki požar u Lokvi Rogoznici koji je od petka  do subota opožario 200 hektara niskog raslinja, trave i stabala bora, zapaljen je nepažnjom 66-godišnjaka. Palio je korov oko 17 sati, vatra mu se otela kontroli i potpomognuta vjetrom zahvatila veliku površinu. Jedno vrijeme je prijetila kućama. Iz javne vatrogasne postrojbe priopćili su kako je požar je i dalje aktivan na sjevernom i sjeveroistočnom dijelu. Do daljnjeg ga gasi ukupno 180 vatriogasaca s 40 vozila, iz 30 DVD-a te dvije JVP sa područja splitsko-dalmatinske županije.

Protiv 66-godišnjaka je policija podnijela kaznenu prijavu. 

>> Apokaliptične scene: Jesu li ovo najgori uvjeti za vožnju ikad viđeni?

Ključne riječi

Komentara 6

DH
dalibor.hren
12:33 05.07.2015.

Pa zar još uvijek, nakon bezbroj upozorenja ima takvih tipova? Treb ga smjestiti u zatvor toliko dugo dok ne naraste nova šuma"

SA
samoborka
18:39 05.07.2015.

Super. Sada mu racun za svu stetu koju je prouzrocio i za sav trosak gasenja poslati na kucnu adresu! Kazna njemu pouka drugima!

KA
kafka
13:15 05.07.2015.

Da li su odgovorni odradili svoj posao u preventivi? , , , , Da li je svaki građanin dobio jasne upute o tome kako se ponašati, što ne smije raditi, a što smije kako i uz koje uvjete to činiti?? Da li su o preventivnim mjerama obaviješteni i oni stariji, oni slabije učeni, oni koji i ne bi baš dobro razumjeli, oni koji žive u zabačenim krajevima. ...... ? . . . . . . . . . . . Ako da, onda treba drastično kazniti počinitelje požara. . . . . . Ljudima treba jasno reći što se ne smije i kakve će posljedice snositi ako se toga ne pridržavaju. . . . . . . . . . . . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije