Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urednik Glasa koncila

Pozadina žestokog komentara protiv Karamarka: Miklenić nije govorio uime Crkve

15.08.2013., Zagreb - Misno slavlje povodom blagdana Velike Gospe u zupi Uznesenja Blazene Djevice Marije u Stenjevcu predvodio je mons. Ivan Miklenic.   Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
14.06.2016.
u 11:25

Mons. Miklenić u više je navrata zagovarao tzv. treći put u hrvatskoj politici, koji možda sada vidi u djelovanju Mosta

Žestoka kritika glavnog urednika Glasa Koncila mons. Ivana Miklenića u posljednjem broju toga katoličkog tjednika, iz koje proizlazi da je Crkva okrenula leđa predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku, nije stav crkvenog vrha i biskupa, nego osobni stav glavnog urednika Glasa Koncila, kažu naši crkveni izvori.

Nije glasnogovornik kardinala

Prema jednima, glavni urednik Glasa Koncila postupio je prilično nerazborito ušavši u tu analizu s tvrdnjama da HDZ nije mogao iznjedriti “predvodnike stvarno čiste prošlosti” i da je njegovo nedemokratski izabrano vodstvo zapravo imalo zadaću naštetiti Hrvatskoj, tvrdeći da iza svega stoji “nevidljiva ruka”, koja Hrvatskoj onemogućuje slobodu, demokraciju, pravnu državu, a time i boljitak.

– Crkva ne govori tako u ovakvim krizama. Crkva govori upravo onako kao što su rekli biskupi na svom izvanrednom zasjedanju, a to je da su zabrinuti zbog teškoća demokratskog funkcioniranja vlasti, nedostatka odgovornosti i nebrige za temeljne vrijednosti te postojećih podjela zbog sebičnih političkih interesa – kažu nam u Crkvi, objašnjavajući kako nije sporno treba li predsjednik HDZ-a napustiti Vladu ili ne, nego način na koji se to iz Crkve plasira javnosti. U crkvenim kuloarima mogli smo čuti da je glavni urednik Glasa Koncila kritizirao i zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, nakon što je primio u Nadbiskupskom dvoru predsjednika HDZ-a Karamarka nakon izbora, što govori o tome da Miklenić u svojim komentarima ima stvarnu autonomiju i da on, premda mu je izdavač Nadbiskupski duhovni stol u Zagrebu, nije nužno glasnogovornik kardinala Bozanića.

Izbori nisu za opće dobro

Zatim, mons. Miklenić u više je navrata zagovarao tzv. treći put u hrvatskoj politici, koji možda sada vidi u političkom djelovanju Mosta, podržavši ga u svome komentaru. Što neizravno znači i podršku premijeru Tihomiru Oreškoviću. S druge strane, u Crkvi su oko jednoga jedinstveni, a to je sablažnjavajuća prijetnja da bi se raspisivanjem izbora mogla otvoriti vrata ponovnom dolasku SDP-a na vlast. U tome su i glavni urednik Glasa Koncila i ostali u vrhu Crkve jedinstveni, jer u SDP-u i njegovu predsjedniku Zoranu Milanoviću vide neistomišljenike.

– Svakom objektivnom promatraču jasno je da izvanredni parlamentarni izbori teško mogu biti u službi općega dobra Hrvatske, kojoj je potrebna unutrašnja stabilnost, stručno, umješno i marljivo upravljanje, a na vidiku nema političke snage koja bi to mogla zajamčiti bolje od sadašnje garniture, ali bez onih koji rade za svoje interese – iznio je Miklenić svoj stav.

>>Je li glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić pritajeni suradnik ljevice!?

Komentara 98

Avatar dmitarX
dmitarX
11:40 14.06.2016.

Treći put, kakav je to put..da mi je znati!?

HB
hr_bombarder
11:56 14.06.2016.

Miklenic nije glasnogovornik crkve!

CI
CIPS
11:56 14.06.2016.

Večernji opet djeluje kao službeno glasilo SDP partije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije