Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Đurić

'Povlačenje tužbi za genocid bez ikakvih uvjetovanja'

haag
Davor Puklavec/PIXSELL
08.01.2014.
u 10:17

Naša poruka je bila i ostala: povucimo bezuvjetno tužbe i okrenimo se budućnosti, kaže Marko Đurić

- Nećemo jednostrano i uz bilo kakva uvjetovanja povlačiti protutužbu protiv Hrvatske za genocid, zato da bismo nauštrb naših državnih i nacionalnih interesa otvorili drugima izlaz iz problema koji su sami stvorili. Naša poruka je bila i ostala: povucimo bezuvjetno tužbe i okrenimo se budućnosti. Sva druga otvorena pitanja, uključujući i pitanje nestalih, spremni smo u dobroj veri, u interesu ljudi, istine i budućnosti, rješavati i dovesti do kraja - rekao je beogradskim Večernjim novostima savjetnik predsjednika Srbije, Marko Đurić.

On drži kako hrvatska tužba i srpska protutužba "nanosi veliku štetu našim republikama"(!!?) i "stvara podlogu za stalno održavanje loših međunacionalnih odnosa i šalje u svijet jako lošu poruku kako regija nije prerasla mržnju i krvave historijske podjele, produbljene ratom koji je imao bratoubilački karakter". Đurić je istaknuo kako se današnja Hrvatska, "kao inicijator i glavni protagonist sudskog spora koji mnogi ne bez razloga označavaju kao nastavak jugoslavenskog sukoba pravnim sredstvima, nalazi pred izazovom svladavanja unutarnjih otpora normalizaciji međunacionalnih i međudržavnih odnosa, u čemu uvijek može računati na potporu Srbije.

>> Mrkić: Hrvatskoj bi bilo bolje da nije podnosila tužbu za genocid

Komentara 25

DU
Deleted user
10:45 08.01.2014.

Moramo povuč tužbe, onda im moramo dat Vukovar, pa onda cijelu slavoniju, pa onda liku, pa dubrovnik i dalamaciju.... a sve zbog toga da bi imali dobre međuljudske odnose. Da su mirno položili oružje, nebi bilo nikakvog raseljavanja srba, jerjer nebi bilo potrebe ni za olujom ni bljeskom niti bilo kojom drugom akcijom. Raseljavanje srba je isključivo rezultat njihove politike i njihovih akcija. Nikakv tuđman ni niko drugi nije kriv za raseljavanje. Jednostavno zakon ackije i rekacije. Osvojili su, poklali, zapalili, a kad je krenuo protunapad bojali su se da će se isto dogoditi njima, ali smo ih preveslali. Sami su se raselili, a štetu kod oslobođenja smo sveli na minimum (dokaz je komentar suda za optužbu o prekomjerenom granatiranju Knina) i to oni znaju i zato su sada pomirljiv. Da imaju adute u rukama, nebi bili pomirljivi.

KR
krka
10:53 08.01.2014.

Ha,ha ha, stari recept i muljaža srba, izazovemo gužvu, dobijemo po tintari, podvinemo rep, i eto nas opet sa pitanjem: "ko nas bre zavadi, a bili smo braća"? S takvima možeš biti samo susjed, prijatelj nikad jer ti uvijek radee o glavi!!!!Nisam ja sa prijatelji rušio Beograd i Niš, samo smo branili Hrvatska ognjišta od domaćih izdajnika i kvislinga!!!dakle, da skratim; dajte podatke o nestalim Hrvatskim građanima, platite ratnu odštetu, i prestanite nam nabijati na nos neko ustaštvo, rođeni smo poslije rata ustaša, četnika i partizana! Antifašizam je vrhunski doseg civilizacije, partija i partizani i njihovi zločini sa njime imaju veze kao i Austro-Ugarska sa Čileom!!Dakle, nijedan zločin nema opravdanja. Raketirali ste škole, bolnice, civilne ciljeve jer to je bila doktrina ratovanja SSSR-a i odmetnute, ali ipak bratske SFRJ. Kad to platite biti ćemo samo susjedi. Zapadni Balkan vam ostavljamo u nasljeđe jer R. Hrvatska sa njim ima taman tolike veze koliko i sa Antarktikom! Pozddd

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
11:52 08.01.2014.

Ma sve ovo je je jedna vrsta psiholoskog rata i bijedna propaganda srpskih vlasti. Ubjedjuju nas vec mjesecima da je najbolje za nas!! da odustanemo.A nakon naseg odustajanja jedino bi Srbija odahnula s olaksanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije