Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenica EK

Creţu: Pelješki most pomogao bi i okolnim zemljama

grčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
30.01.2015.
u 17:19

Jedinstven problem u Uniji jest da suverena država do drugog kraja svog teritorija dolazi kroz teritorij nečlanice EU, kaže Creţu

Stopa povlačenja dostupnih sredstava iz fondova EU za Hrvatsku iznosi 25 posto, što je jako dobro budući da ste u EU ušli prije samo godinu i pol dana, kazala je danas u Zagrebu povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Creţu, pokrećući s ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Brankom Grčićem Partnerski sporazum za korištenje strukturnih i investicijskih fondova za razdoblje od 2014. do 2020. te Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Hrvatskoj je dodijeljeno oko 8,6 milijardi eura: 5,84 milijardi eura za manje razvijene regije, 2,56 milijardi eura iz kohezijskog fonda, 146,1 milijun eura za europsku teritorijalnu suradnju i 66,2 milijuna za inicijativu za zapošljavanje mladih.Corina Creţu je s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem obišla gradilište zračne luke u Dubrovniku, čije se proširenje dijelom sufinancira sredstvima EU, te lokaciju budućeg pelješkog mosta. Studija izvedivosti očekuje se do ljeta ili na ljeto, a aplikacija za sufinanciranje prema EU na jesen, kazao je Grčić. Riječ je o projektu vrijednom od 280 do 300 milijuna eura, naglasio je. – Ovo je jedinstven problem u Uniji, da suverena država nema jedinstveni teritorij, već se do drugog kraja dolazi kroz teritorij nečlanice EU – komentirala je povjerenica te naglasila kako bi projekt pelješkog mosta pomogao i okolnim zemljama.

O Dubrovačkom aerodromu Grčić je kazao da je samo jedan od 30 projekata ukupne vrijednosti pet milijardi kuna koji se već provode. – U idućih nekoliko mjeseci otvorit ćemo pozive za dvadeset grant shemi, odnosno darovnica, vrijednih i do sedam milijardi kuna iz raznih područja – poručio je Grčić.     

>> Poduzetnicima ove godine 30 milijuna eura za inovacije

Komentara 19

ZD
zdepar
19:05 30.01.2015.

Milanović: Pelješki most je štetan i neodgovoran projekt - na toj konstataciji je dobio izbore !!!!!!!!!!!

MR
mrgud55555
18:05 30.01.2015.

haha ovi komunisti su nesposobni napravit projekte jer ni dana radnog staza nemaju u privredi a odgojeni da susaju tita i partiju a obozavaju cetnicku petokraku..a katolici domovinu i Boga.....tu je razlika..

DD
ddh
18:21 30.01.2015.

"Za suverenu državu je problem ako nema jedinstven teritorij", a pogotovo je ne samo Problem nego i katastrofa ako je vode komunisti i ima jeednog predsjednika vlade poput neotesanog Milanovica ili potpredsjednika Grcica. Da su znali pripremati projekte kao sto su znali podmetati i spletkariti protiv HDZ-a, da su znali i da znaju raditi kao sto sire njihov skoro paranoidno histericni primitivni govor mrznnje mogli su barem jedan projekt pripremiti. Ali od silne zaokupiranosti mrznjom i borbom protiv HDZ-a, mrznjom i borbom protiv branitelja, Katolicke crkve i katolika nemaju vremena, (A znanja tako i tako nemaju!) za pripremu bilo kakvog projekta. Tesko drzavi koju takvi vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije