Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strojarski izazov

Povezali industriju i obrazovanje i zaposlili 70 studenata

strojarski izazov,Slavonski Brod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
06.05.2015.
u 17:54

U Slavonskom Brodu jedan projekt povezuje lokalnu obrazovnu zajednicu i gospodarstvo

Suvremene tehnologije, informatička opremljenost i velika šansa za brz pronalazak posla nakon završenog studija neke su od odlika brodskoga Strojarskog fakulteta, koji je u suradnji s Bilfinger Đuro Đaković Montažom danas (srijeda) organizirao 9. Strojarski izazov.

U jedinstvenom projektu koji povezuje lokalnu obrazovnu zajednicu i gospodarstvo i zahvaljujući kojemu se dosad zaposlilo oko 70 studenata, naglasak je ove godine stavljen na poduzetničko obrazovanje.

- Poduzetništvo je ono što otvara radna mjesta i popravlja demografsku sliku. Trebalo bi ga integrirati u što više visokoškolskih ustanova, pa i našu – rekao je dr.sci. Ivan Samardžić, dekan Strojarskog fakulteta. Strojarski izazov prilika je u kojoj fakultet svoja vrata otvara u prvom redu maturantima i budućim potencijalnim studentima, kako bi im približio strojarstvo kao zanimljiv studij s mogućnostima lakog zaposlenja.

>>Na Strojarskom fakultetu 8.manifestacija 'Strojarski izazov'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije