Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAC-ONC

Povećali upravu s dva na čak pet članova

autocesta
Foto: ilustracija
18.04.2015.
u 07:30

Skupština HAC-ONC-a jučer je izmjenama Društvenog ugovora omogućila veći broj članova svoje uprave

Skupština tvrtke Hrvatske autoceste – Održavanje i naplata cestarine (HAC-ONC) jučer je izmjenama Društvenog ugovora povećala broj članova uprave te tvrtke na pet. Dosad je HAC-ONC mogao imati najviše tri člana uprave, a trenutačno ih ima dva – predsjednika Gorana Grpca i člana uprave Željka Horvata. Skupštinu HAC-ONC-a pak čine njegovi osnivači Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb. U upravama tih tvrtki ne žele reći zašto su povećali broj članova u HAC-ONC-u ni tko će biti ti novi članovi uprave. Kazali su samo da provode stalne analize poslovanja HAC-ONC-a na osnovi kojih imaju zakonske ovlasti za donošenje smjernica i odluka koje se odnose na rad i upravljanje tom tvrtkom. Neslužbeno pak doznajemo da bi u upravu HAC-ONC-a trebali prijeći sadašnji predsjednik uprave ARZ-a Josip Šala i članica uprave Slavica Grđan nakon što se ARZ likvidira.

A tko bi mogao biti peti član, zasad nema informacija. Šala i Grđan trebali bi HAC-ONC pripremiti za IPO te tvrtke koji je najavila Vlada jer, kažu nam upućeni, vlasnici HAC-ONC-a smatraju da sadašnja dva člana uprave – Grbac i Horvat – za to nisu sposobni. No njih će dvojica, prema svemu sudeći, zbog zaštitnika u politici ostati u upravi iako su i u HAC-u i u ARZ-u nezadovoljni njihovim radom.

>> Hajdaš Dončić: Vlada ne odustaje od projekta monetizacije javnog duga HAC-a i ARZ-a

>> Vlada i formalno odustaje od davanja autocesta u koncesiju

Komentara 6

KI
killthesnake
07:52 18.04.2015.

akcija "uhljeb" se nastavlja

Avatar Prodanović
Prodanović
09:07 18.04.2015.

Ma da ih je 15, efekat je 0%. Neznalice i nesposonjakovići.

SV
smiljan vuk
13:41 18.04.2015.

SDP mora svoje UHLJEBE zaposliti prije Izbora,a ujedno i spara hahahahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije