Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica CERP-a

Potvrđena prodaja hotela Imperial i Sunčanog Hvara

Sunčani Hvar
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/3
27.07.2016.
u 15:05

Prodajom dviju tvrtki država je dobila 400 milijuna kuna

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju jednoglasno je donijelo odluku o prodaji 50 posto rapskog Imperiala Valamaru i AZ društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, te je prihvatilo da većinskom vlasniku Sunčanog Hvara slovačkom Prime Tourist Resortu (PTR) prepusti 30 posto dionica hvarske tvrtke, a na temelju ponude za preuzimanje koju je PTR po zakonu morao objaviti.

Prodajom dviju tvrtki država je dobila 400 milijuna kuna. CERP je odgađao potvrditi tu odluku, s obzirom na to da se nije znalo smije li tehnička vlada donositi odluke o prodaji, bez obzira što su procesi počeli puno prije. Ured za zakonodavstvo dao je neodređenu odluku, a opozvani premijer Tihomir Orešković jučer je izjavio da se u prodaju ide, kako ovih tvrtki, tako i Badela. 

- Zajedno vidimo veliki potencijal za daljnji razvoj turističke ponude na otoku Rabu kao jedne od vodećih hrvatskih turističkih destinacija. Daljnji razvoj destinacije temeljit će se na budućim ulaganjima u portfelj s ciljem podizanja kvalitete usluge i sadržaja prema višoj kategorizaciji, unapređenom korporativnom upravljanju i bliskoj suradnji s lokalnom zajednicom u postizanju održivog turizma i gospodarskog razvoja otoka Raba - priopćeno je iz Valamara i AZ obveznih mirovinskih fondova. 

S liste tvrtki u CERP-u izbrisat će se manjinski udjeli države u Poljoprivredi Lipik i Autoprijevozu Otočac, za koje su se našli kupci i od čije prodaje će država dobiti 2,5 milijuna kuna. Na sjednici je i dana informacija o Badelu za koji bi kroz koji dan Ministarstvo gopodarstva trebalo dati konačnu odluku čija će se ponuda prihvatiti - domaće Meteor grupe ili slovačkog St. Nicolausa.

>> Od Imperiala i Sunčanog Hvara državi oko 400 milijuna kuna

Komentara 6

DU
Deleted user
15:30 27.07.2016.

taj novac bi trebao dobiti sdp , jer to su ostaci mrskog socijalizma kojeg organski ne mogu smisliti domoljubi i ostali paraziti koji sišu krv hrvatskom narodu,....

DO
doktorica
16:56 27.07.2016.

pa prodajte sve,da nebi našim potomcima ostalo

SE
senior
17:49 27.07.2016.

Ova vlada je BASTARD HADZ-ea i MOSTA. Do sada nisu ništa učinili osim što su pokušali ali i djelomično uspjeli za sitniš prodati dio državne imovine. Treba ih što prije nogirati da ne nastave rasprodaju Vegeta, Badel itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije