Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mall of Split

Potukli se sa zaštitarima zbog gradnje ceste

Svaguša Split
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/4
26.08.2016.
u 06:41

Kuća obitelji Svaguša graniči s pristupnom cestom za Mall of Split. Otac i dvojica sinova zbog tučnjave sa zaštitarima završili na policiji

Napetosti na gradilištu pristupne ceste za Mall of Split eskalirale su u srijedu kada su, nakon tučnjave sa zaštitarima koje je angažirao investitor, tvrtka Mejaši prvi, Milivoj Svaguša i dvojica njegovih sinova, čija kuća graniči s cestom u gradnji, završili na policiji.

Cijela je obitelj legla na gradilište ceste i ometala radove, a nakon tučnjave sa zaštitarima koji su ih pokušali maknuti, Milivoj je odveden na Hitnu pomoć gdje su mu ustanovljene lakše ozljede glave, a potom je pritvoren sa sinovima. Nakon kriminalističke obrade odvedeni su sucu za prekršaje zbog remećenja javnog reda i mira.

Na društvenim mrežama objavljena je snimka tučnjave koja je prethodila dolasku policije. Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, kaže da obrada i dalje traje te će provjeriti jesu li i zaštitari postupali u skladu sa zakonom. Još prije nekoliko dana, kada je počela gradnja ceste, Svaguša je zvao građevinsku inspekciju tvrdeći da grade bez dozvola, ali nisu izašli na teren. I Hrvatske ceste prijavile su Mall of Split građevinskoj inspekciji i Gradu Splitu jer drže da nemaju potrebne dozvole, dok u Mallu tvrde da inspekcija nije reagirala jer imaju sve dozvole.

>>Objavljena snimka masovne tučnjave: Torcida napala Armadu, 34 osobe privedene

>>Čuvaj se ženske ruke: 50-godišnjak vrijeđao konobaricu pa ga prebile dvije žene

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
07:09 26.08.2016.

graniči sa pristupnom cestom, pa što sad? sa cestama graniči većina kuća u splitu, kao i ostalim gradovima, naseljima. to što su oni do sada uživali u miru i zelenilu (u splitu?!) to je prošlost, život ide dalje, gradi sese cesta, kuće... a novinar nije smatrao važnim napisati nešto o toj cesti? ono, zašto se gradi, kolko široka, kako blizu kuće.... dal je zemljište na kojem se gradi sporno... ništa. sam oda su legli pred bagere... još ih budu tužili za izostalu dobit radi zaustavljanja ugovorenih radova. takve tužbe se inače lijepo i uredno dobivaju. kad su sva sporenja bez valjanog razloga.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
08:13 26.08.2016.

preslika hrvatske u malom - bez zakona jer su ih pisali fimi medije, bez poštivanja jer su hrvati otjerani u njemačku a doselili se mentaliteti osmanlija iz rame i mostara, sa nasiljem - nećemo nikad na zelenu granu

SU
sudac22
09:44 26.08.2016.

Opet idioti glasajte na izborima za kriminalce SDP i HDZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije