Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnici poslani na kolektivni godišnji

Potpisuju peticiju za spas TLM-a, u četvrtak prosvjed na Markovu trgu

TLM
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
28.08.2015.
u 00:05

Bore se za 600 zaposlenika, vrijeme im, kažu, istječe

U Šibeniku počinje potpisivanje peticije za spas TLM-a, a sindikat metalaca najavljuje prosvjed pred zgradom Vlade sljedeći četvrtak. Vedran Dragičević iz sindikata kaže kako bi Ministarstvo gospodarstva trebalo poništiti ugovor o preuzimanju dionica TLM-a koji je sklopljen prije sedam godina jer vlasnik nije ispunio obećane obveze, niti to čini novi vlasnik Igor Shamis. Od sugovornika iz Ministarstva doznajemo da se takvo što neće dogoditi, ali i da je navodno najbliži dogovor da u TLM uđe slovenska tvrtka Impol. Impol bi TLM preuzeo u stečaju.

Dok Ministarstvo ističe da bi Impol zadržao oko 500 radnika, sindikat kaže kako je njima iz Impola rečeno da je taj broj tek oko 50 do 100 radnika. U predstečajnoj nagodbi TLM bi slovački fond, koji bi navodno zadržao sve zaposlene, ali sve je izglednije da za to vremena nema. Jučer je u TLM-u radnicima stigla obavijest o kolektivnom godišnjem odmoru, čime je sve izvjesniji stečaj.      

>> TLM bez sirovine, obveze ne plaća, pate i povezane tvrtke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije