Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGU I DALJE RADITI

Potpisani prijelazni ugovori za osobne asistente, ukupna vrijednost oko 8 milijuna kuna

Ministrica Nada Murganić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
VL
Autor
Romana Kovačević
28.10.2016.
u 19:48

- Asistenti koji imaju ugovore mogu i dalje brinuti o svojim osobama i mirno nastaviti raditi, poručila je ministrica Nada Murganić

U Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike danas su predstavnici 49 udruga kojima uskoro istječu ugovori potpisali prijelazne ugovore o dodjeli novca za osobne asistente. Ukupna vrijednost prijelaznih ugovora bit će oko 8 milijuna kuna. Za najkasnije 10 dana novac će se isplaćivati u dva obroka.

- Asistenti koji imaju ugovore mogu i dalje brinuti o svojim osobama i mirno nastaviti raditi, poručila je ministrica Nada Murganić

Prijelazni ugovori trajat će do potpisivanja sklapanja novog ugovora iz budućeg programa dodjele bespovratnih sredstava Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom. Ministarstvo će u studenom objaviti novi poziv za dostavu projektnih prijedloga za ovaj program, koji bi se sufinancirao iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Vrijednost tog dvogodišnjeg programa dodjele bespovratnih sredstava je 10,5 milijuna eura, uključivat će više od 700 korisnika, a uvode se i usluge tumača/prevoditelja znakovnog jezika te videćeg pratitelja za gluhe, gluhoslijepe i slijepe osobe kojima su ove usluge potrebne. 

Unutar programa dodjele bespovratnih sredstava „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“, Ministarstvo socijalne politike i mladih je u listopadu 2015. godine ugovorilo 51 projekt u okviru kojih se pruža usluga osobne asistencije za 502 osobe s invaliditetom. Ukupna vrijednost bila je 27,3 milijuna kuna, a sufinancirani su novcem Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala za financijsko razdoblje 2007. -2013. godine. Ti su projekti pred istekom, no ovim prijelaznim ugovorima osigurano je da nitko ne ostane bez asistenta.

>> Bez asistenta ostalo 60-ak učenika: 'Mama, zašto Ana više ne može biti sa mnom?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije