Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Rijeci

Povelja o regionalnoj suradnji na području akademskog sporta

rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
17.01.2014.
u 15:54

Cilj je održane konferencije promicati sport studentske populacije i promovirati politiku osiguranja optimalnih uvjeta za zdrav život studenata

U sklopu Ministarske konferencije o razvoju akademskog sporta hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, crnogorski direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović, slovenski ministar obrazovanja, znanosti i sporta Jernej Pikalo i Vanja Udovičić, ministar mladih i sporta Republike Srbije potpisali su danas (jučer) u Rijeci Povelju o regionalnoj međudržavnoj suradnji na području akademskog sporta.

Cilj je održane konferencije promicati sport studentske populacije, promovirati politiku osiguranja optimalnih uvjeta za zdrav život studenata te razvoj i omasovljenje akademskog sporta u regiji, čulo se na konferenciji na kojoj su predstavljene i mogućnosti financiranja regionalnih projekata fondovima EU kao i potencijali Europskih sveučilišnih igara koji će se 2016. održati u Rijeci i Zagrebu. Već se u veljači kreće u realizaciju regionalne košarkaške akademske lige. Ideja o potpisivanju ovakve povelje, kazao je ministar Jovanović, rodila se prije šest mjeseci, 6. rujna u Beogradu.  

 - Ovime šaljemo svima poruku iz Rijeke, da obrazovanje, znanost i sport trebaju predstavljati najjače mostove  koji će povezivati naše države, jačati suradnju, kvalitetu života i razvoj naše regije, kazao je Jovanović.

Na pitanje koliko će stajati organizacija  Sveučilišnih igara u Rijeci i Zagrebu 2016. godine i koliko se novca planira povući iz EU fondova, predsjednik Riječkog sveučilišnog  saveza i član Izvršnog odbora Europske sveučilišne sportske  asocijacije (EUSA) Haris Pavletić kazao je da će tehnička organizacija igara stajati oko 40 milijuna kuna, od čega polovicu te vrijednosti financiraju sami sudionici.    

- Ostatak, odnosno točnije 23 milijuna financirat će Ministarstvo  znanosti, obrazovanja i sporta s deset milijuna kao i grad Zagreb, a grad Rijeka s tri milijuna financirat će tehničku izvedbu Univerzijade. To je naš plan koji je utvrđen i zacrtan, a sada  trenutno radimo na projektima kojima bi mogli povući što više       sredstva iz fondova, kako ne bi morali financirati iz javnih sredstava. EU fondovi nisu zagarantirani, ako napravite dobre  projekte, možete povući ogromna sredstva, to je naša prilika – kazao je Pavletić.

>> Dom sportova će obnoviti, ali za dogradnju dvorane nema novca

Komentara 8

DU
Deleted user
16:47 17.01.2014.

Šta se mi nebi trebali povezivati sa Bečom,Parizom ili Berlinom a ne sa Leskovcem ,Pazarom ili Čačkom

PO
portugisac
16:08 17.01.2014.

Da, skoro sam zaboravio da od kada je Jovanović ministar , naše sjedište je u Beogradu pa oddotud i inicijativa. Svaka čast. Onda se čudimo da kako to da dolazi do ratova.

SA
samograd
16:57 17.01.2014.

"naše regije" kome on to hoće prodati maglu i tepati . hoće li opet na nekom športskom natjecanju paliti hrvatsku zastavu i vikati " ubi ustaše " ,dok se to bude događalo jovanović će baš taj trenutak razgovarati sa zoranomom stevanovićem i neće vidjeti da netko pali zastavu države kojoj je on nažalost ministar .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije