Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT REKONSTRUKCIJE

Potpisan sporazum za izgradnju čvora Meterize

Meterize
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
29.08.2016.
u 17:15

Radovi kreću početkom listopada kako ne bi ometali turističku sezonu, a predviđeno vrijeme radova je oko 12 mjeseci

Hrvatske ceste i izvođač radova, tvrtka Sarađen, potpisali su u ponedjeljak Sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije raskrižja državnih cesta s lokalnom cestom u Šibeniku poznatijeg kao čvor Meterize, ukupne vrijednosti 13,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Radovi kreću početkom listopada kako ne bi ometali turističku sezonu, a predviđeno vrijeme radova je oko 12 mjeseci.

Na trasi izvođenja radova Hrvatske ceste u suradnji s Gradom Šibenikom prethodno su riješile sve imovinsko - pravne odnose.

Potpisivanju sporazuma nazočili su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković te gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Butković je istaknuo kako se tek prije nekoliko mjeseci, tijekom službenog posjeta Šibeniku, dotaknuo prometne problematike u gradu, pa tako i potrebe izgradnje čvora Meterize za koji je danas potpisan sporazum. Najavio je kako su u pripremi projekti izgradnje prometnih čvorišta u šibenskim četvrtima Njivice u Rokići na kojima rade Hrvatske ceste.

Ovaj šibenski primjer, kazao je, svjedoči o tome koliko sluha imaju Hrvatske ceste te u kolikoj mjeri ravnomjerno ulažu u državne prometnice, crne točke i uska grla.

S obzirom na velike potrebe u cijeloj Hrvatskoj, ovo je pokazatelj da se nalazi volja i snaga da se ravnomjerno sve skupa u Hrvatskoj realizira, istaknuo je Butković.

Kaže da je prethodna vlada zaustavila brojne projekte te kako se novac gurao uglavnom u Krapinsko-zagorsku i Istarsku županiju, a da aktualna vlada nije zaustavila nijedan projekt koji je naslijedila od prethodne iako je to mogla.

>> Petrokemiji od HBOR-a 200 milijuna kuna pomoći

Komentara 1

Avatar ivica48
ivica48
09:52 30.08.2016.

Krecu radovi kao na obilaznici u Vodicama samo lazu i mazu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije