Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završeni pregovori

Postignut dogovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

konferencija
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/4
31.07.2015.
u 10:39

Dodatak Kolektivnom ugovoru u petak je parafiran od strane Pregovaračkog odbora Vlade i i Pregovaračkog odbora Sindikata.

U srijedu su Pregovarački odbor Vlade i Pregovarački odbor Sindikata  postigli su dogovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, odnosno postignut je dogovor o  sadržaju Dodatka I Kolektivnom ugovoru, priopćilo je u petak Ministarstvo zdravlja.

Pregovarački odbori Vlade i Sindikata  Dodatkom I  Kolektivnog ugovora ugovorili su, kako navode u priopćenju, ''da se briše članak 60. važećeg Kolektivnog ugovora koji uređuje pravo na uvećanje osnovne plaće po osnovi ostvarenih godina radnog staža u zdravstvenim ustanovama i Zavodu, odnosno dodatak na vjernost službi''.

Također su ugovorili '' mogućnost zasnivanja radnog odnosa bez raspisivanja javnog natječaja u slučajevima prelaska radnika iz jedne zdravstvene ustanove u drugu zdravstvenu ustanovu na iste poslove'' te ''izmjene i dopune  pojedinih odredbi Kolektivnog ugovora kojima se uređuju posebni uvjeti rada i odgovornost za život i zdravlje ljudi''.

Ovaj Dodatak Kolektivnom ugovoru primjenjivat će se  od 1. listopada 2015. godine, a vrijedi do isteka Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja odnosno do 1. prosinca 2017.

Dodatak Kolektivnom ugovoru u petak je parafiran od strane Pregovaračkog odbora Vlade i  i Pregovaračkog odbora  Sindikata. Slijedi upućivanje Dodatka u daljnju proceduru, odnosno  prije njegovog  potpisivanja  Vlada treba prihvatiti tekst toga Dodatka, zaključuje se u priopćenju.

>> 'Zdravstvo nam je nakaradno, a privatizacija opasna akcija'

Komentara 2

Avatar šokac_divani
šokac_divani
11:19 31.07.2015.

A što od ovog potpisanog "dodatka" imaju radnici u zdravstvu osim što će imati manju plaću? Siguran sam da je Spomenkica i ovaj put nešto za sebe "izpregovarala".

AN
ancica99
11:41 31.07.2015.

dosta ove nesposobne vlade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije