Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Farmaceutska tvrtka

Postavljen kamen temeljac za gradnju novog pogona Belupa

Belupo
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/11
30.07.2015.
u 19:26

Vrijednost ulaganja je 390 milijuna kuna i riječ je o najvećoj ovogodišnjoj greenfield investiciji u zemlji.

Predsjednici uprava Podravke i Belupa Zvonimir Mrsić i Hrvoje Kolarić postavili su kamen temeljac u obliku tablete za početak gradnje dviju novih tvornica krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova Belupa, farmaceutske tvrtke koja posluje unutar Podravke grupe.

Vrijednost ulaganja je 390 milijuna kuna i riječ je o najvećoj ovogodišnjoj greenfield investiciji u zemlji. Osim tvornice tu će biti i energetski centar, skladišta za sirovine i ambalažu te opasne i zapaljive tekućine. Početak rada najavljen je za proljeće 2017. godine, a zaposlit će oko 100 radnika.

Z. Mršić je rekao da su se nakon razmatranja nekoliko lokacija za gradnju odlučili ipak za Koprivnicu, a premijer Zoran  Milanović koji je nazočio postavljanju kamena temeljca istaknuo je kako je i Vlada pomogla u realizaciji. Naime, dobiven je poticaj od Ministarstva gospodarstva od 163,7 milijuna kuna, jer je riječ o strateškoj investiciji.  Inače,tvornica se gradi iz vlastitih sredstava, dijelom iz kredita, a dio je osiguran nedavnom dokapitalizacijom Podravke.

>>Država dokapitalizirala Podravku sa 113,4 milijuna kuna

>>Podravka za 33 milijuna eura kupila većinski udio u ljubljanskom Žitu

Komentara 16

Avatar zajutrak
zajutrak
21:01 30.07.2015.

U full predizbornoj kampanji Milanović gori od Sanadera.., ovara sve , a kaj je sve zatvoril, i to mi znamo ...

MA
malena1983
00:43 31.07.2015.

Hebali vas komentari o izborima, pa nije se nitko jedno jutro ustao i krenuo graditi.Neka se gradi, neka se izvozi...netko će dobiti plaću.Za bilo kakvu vijest koja se objavi odmah idu teorije urote nekih anonimaca..strava..Samo naprijed i puno uspjeha

ST
stric5
22:01 30.07.2015.

....163,7 milijuna uložila RH na investiciju vrijednu 390 milijuna......a dalje u članku pišu da se radi vlastitim sredstvima....pu tu je RH investitor sa cca.30% ..... ipak najjače je ono da će radovi ....startati......2017-e ....ahahahaha....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije