Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premantura

Postaje atrakcija: Pogledajte kako je potopljen Titov brod 'Vis'

Admiralski brod Vis
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/11
22.05.2016.
u 16:30

Vlasnik broda, Puljanin Arsen Brajković, odlučio se na to kako bi stvorio ronilačku atrakciju jedinstvenu na Jadranu.

Tisuće građana i turista pokušali su se danas probiti do uvale Polje u Premanturi kako bi vidjeli potapanje admiralskog broda Vis.

Potopljen je uz zapadnu obalu rta Kamenjaka, a vlasnik broda, Puljanin Arsen Brajković, odlučio se na to kako bi stvorio ronilačku atrakciju jedinstvenu na Jadranu.

I brojne brodice smjestile su se na pučini oko broda kako bi se s njih pratilo prvo potapanje broda u Hrvatskoj u tu svrhu.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Izgrađen je 1956. u Uljaniku, dug je 58 metara, širok 8,7 metara, s ukupnom istisninom 670 tona i gazom od tri metra. Projektiran je i u funkciji zapovjednog broda Jugoslavenske ratne mornarice. Na ovom luksuzno uređenom brodu, uz visoke oficire JRM-a, često je plovio i Josip Broz Tito, kao i mnoge poznate ličnosti iz svijeta politike i zabave.

>>U Francuskoj porinut u more najveći kruzer na svijetu vrijedan 1,15 milijardi eura!

Komentara 99

D1
d12345
16:43 22.05.2016.

Govorio diktator o socijalnoj pravdi , jednakosti za sve, trulom kapitalizmu i sl. dok se vozio u Cadillacu, ljetovao u vili na Brijunima, zimovao u vili na Kupresu, vozio se jahtama u Istri, varao ženu sa holivudskim glumicama, ubijao nedužne po svijetu.........i onda se nađu pacijenti koji mu se kunu i veličaju ga.......jad i bijeda

IB
Ivan_bol
16:52 22.05.2016.

Na redu je Galeb!

PO
pozornik66
16:44 22.05.2016.

Baš me zanima kako je Arsen postao vlasnik broda ikoliko je platija za taj isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije