Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLEMI GUBICI

Poslovni krah: Teniski centar Ive Majoli ide u stečaj s čak 59 milijuna kuna duga

Iva Majoli
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
27.09.2016.
u 20:38

U sudskom rješenju stoji i da je temeljem navedenih procjena nekretnina izvjesno da predlagatelj stečaja tvrtke Ive Majoli, H-ABDUCO, neće moći u cijelosti naplatiti svoja potraživanja od čak 59 milijuna kuna.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je zaključak kojim se za 7. prosinca određuje ročište na kojem bi se trebalo raspraviti i odlučiti o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka nad teniskim centrom proslavljene hrvatske tenisačice Ive Majoli, od koje je predlagatelj stečaja H-ABDUCO d.o.o još u listopadu prošle godine potraživao čak 59 milijuna kuna.

Zaključak Trgovačkog suda uslijedio je nakon prošlogodišnjeg rješenja i zaključka kojim je imenovan stečajni upravitelj teniskog centra Ive Majoli u zagrebačkoj Jurjevskoj ulici i to na temelju prijedloga H-ABDUCO d.o.o za pokretanje stečajnog postupka zbog ukupne tražbine u iznosu višem od 59 milijuna kuna, a koje nije u mogućnosti naplatiti budući da je dužnikov račun blokiran.

U tom se prijedlogu navodi da H-ABDUCO nije samo osobni vjerovnik već i razlučni vjerovnik dužnika te da ima legitimaciju podnijeti prijedlog na osnovi odredbi Stečajnog zakona jer "postoji vjerojatnost da svoje novčane tražbine neće moći namiriti iz predmeta na koje se odnose njegova razlučna prava".

U prijedlogu se ističe i da je H-ABDUCO, tvrtka kojoj je osnivač HETA Asset Resolution Hrvatska, bivši Hypo leasing Kroatien, s Tenis centrom Ive Majoli zaključio nekoliko ugovora o kreditu i aneksa ugovora te je osigurao novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na nekretninama i na poslovnim udjelima svog dužnika i time stekao status razlučnog vjerovnika.

Na stečajno ročište u prosincu pozvani su Iva Majoli Marić, ali i Stanislav i Drago Majoli koji su navedeni kao direktori tvrtke. Njima je bilo naloženo da sudu predaju dokumente o nekretninama, pokretninama i drugim imovinskim pravima koje čine imovinu njihove tvrtke, kao i podatke gdje se nekretnine i pokretnine nalaze te koliko novca imaju na računu.

U dosadašnjem postupku naplate dugova od Teniskog centra Ive Majoli izvršena je procjena vrijednosti nekretnina dužnika prema kojoj stanovi Ive Majoli u centru Zagreba od oko 154 i 79 kvadrata vrijede nešto više od 8 milijuna kuna, teniski centar u elitnoj zagrebačkoj četvrti nešto više od 21 milijun kuna, al i da restoran u Novom Vinodolskom vrijedi oko 5,6 milijuna kuna.

U sudskom rješenju stoji i da je temeljem navedenih procjena nekretnina izvjesno da predlagatelj stečaja tvrtke Ive Majoli, H-ABDUCO, neće moći u cijelosti naplatiti svoja potraživanja od čak 59 milijuna kuna.

Tenis centar Iva Majoli d.o.o tvrtka je koja je prošle godine, prema podacima Fine, prijavila ostvareni gubitak od čak 33,3 milijuna kuna, a s ukupnim gubitkom iz prethodnih godina dug je veći od 47,6 milijuna kuna.

>> Sud zakazao još jednu javnu dražbu stana Ive Majoli

Komentara 37

Avatar Honduras
Honduras
21:27 27.09.2016.

koja je to smiješna banka koja daje milijunske kredite a nema osiganje naplate u nekretninama... nadam se da će i netko iz te banke završiti u remetincu... zajedno sa ovom "poslovnom ženom"

Avatar anlaser
anlaser
21:49 27.09.2016.

Još jedan "uspjeh" birokracije ove države. Šta je radila porezna uprava dok se dug gomilao? Ljene neradničke guzice ispijaju kave , ništa ne rade i sami traže regrese i povlastice. Prosjek plaće im je puno veći u odnosu na privredu za istu kvalifikaciju a odgovornosti nemaju. Za banku mi uopće nije krivo što se neće naplatit.

LA
laptop
21:35 27.09.2016.

Cekali da dug naraste na 59 miliona a meni oduzmu kucu za 30.000 kuna duga. To je pravna drzava i ucinkovito pravosudje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije