Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Milanović ministrima o 4 godine Vlade: Vi ste radili dobro, a ja sam radio jedva dobro

Zoran Milanović
Foto: Vlada.hr
1/9
05.11.2015.
u 10:30

- Čestitam i zahvaljujem svima. Zadovoljan sam s vama, bili ste sjajni, a nisam ni ja bio baš tako loš - rekao je Milanović.

Premijer Zoran Milanović čestitao je, na početku posljednje sjednice Vlade prije parlamentarnih izbora,  svim ministrima na njihovome radu u protekle četiri godine ustvrdivši kako su radili dobro, što će biti dovoljno za novi mandat. - Čestitam i zahvaljujem svima. Zadovoljan  sam s vama, bili ste sjajni, a nisam ni ja bio baš tako loš - rekao je Milanović. Ističe kako su svi u Vladi  radili za dobrobit svoje zemlje, svoje domovine, najbolje što su mogli. 

- A to najbolje je objektivno dobro. Vidjet ćemo što nosi narod, spremni smo za još jednu provjeru povjerenja - kazao je. Uputivši zahvalu na radu i bivšim članovima Vlade, Milanović je, uz pljesak ministara, zaključio: Radili su svi dobro, neki bolje, neki samo dobro, ja recimo jedva dobro. Ali, to je dovoljno za još jedan mandat.

Vlada je na sjednici odlučila da se božićnice za umirovljenike izuzimaju od ovrhe. Isplata će krenuti 18. prosinca, a trajat će do 25 prosinca.

Oko 10,7 milijuna kuna za troškove izbjegličke krize

Na posljednjoj sjednici u ovom mandatu, ministri u Vladi Zorana Milanovića odobrili su oko 10,7 milijuna kuna kako bi se podmirili troškovi za zbrinjavanje migranata.  Iz proračunske zalihe na račun MUP-a bit će uplaćeno 5,995 milijuna kuna, Ravnateljstvu za robne zalihe 438.500 kuna, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 1,358 milijuna kuna te Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – za financiranje javnih radova za podršku migrantima – 2,993 milijuna kuna.

Prošli četvrtak Vlada je iz proračunske zalihe odobrila isplatu 27,7 milijuna kuna za troškove nastale prihvatom izbjeglica i migranata.

Pusić pohvalila ministre

- Hrvatska sudjeluje u projektu Partnerstvo za otvorenu vlast, to je inicijativa predsjednika Obame u kojoj sudjeluje 66 država svijeta u njoj se ocjenjuju Vlade. U ovom trenutku Hrvatska je prva od 66 država. Hrvatska je ove godine dobila nagradu za najbolju ili najtransparentniju Vladu u Europi za projekt e-građanin. Čestitam svima nama - kazala je potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. 

Na kraju su si svi ministri zapljeskali. - Ja za ovo nisam znao do prije tri tjedna. Ovo je rezultat vašeg rada. Malo smo bolji nego smo bili, a to vide i drugi - zaključio je otvoreni dio sjednice premijer Zoran Milanović.

>>Vlada će odobriti još 10,7 milijuna kuna za troškove nastale u izbjegličkoj krizi

Komentara 85

Avatar sniper
sniper
09:20 05.11.2015.

Dnevni red: Neispunjenje niti jedne točke plana 21 i prevara svih svojih glasaća od prije 4 godine

ZG
zgblabla
09:32 05.11.2015.

3 godine si spavao i da kolinda nije pobjedila i dalje bi spavao,3 godine si TUPO gledao ovršni zakon,3 godine si TUPO gledao kamatarenje švicarcem i nakon tri godine donesao si defektan zakon o otpisu duga...ako i karamarko bude takoo radio neka onda postanemo đamahirija za drugo niti nismo!!!!!!!!!!!!

Avatar TAJSAM
TAJSAM
09:26 05.11.2015.

Samo sad i "nikad više" .Ovakvo uništavanje Hrvatske nije zabilježeno ni u "Domovinskom ratu". Nikad više nebi smjeli ovi iz ove vlade dobiti niti jedno mjesto sa kojeg bi mogli nastaviti "svoj posao". Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije