Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FASCINANTAN DOŽIVLJAJ

Posjetitelji hrle i na poplavljene Plitvice. Žale se na 50% nižu cijenu!

NP Plitvička jezera
Foto: NP Plitvička jezera
1/9
16.09.2014.
u 14:07

Ni jedan dio parka nije zatvoren za posjetitelje. Na poplavljenim šetnicama naše su nadzorne službe koje informiraju ljude, objašnjavaju iz Parka

Zbog velikih količina kiše koja pada posljednjih tjedana na području Nacionalnog parka Plitvička jezera, potopljena je većina šetnica, a elektrobrodovi teško uplovljavaju s obzirom na visoki vodostaj koji Plitvice ne pamte, kazao nam je glasnogovornik Ognjen Borčić. Stanje se u odnosu na protekla dva dana polako normalizira. Park je i dalje otvoren za posjetitelje, a cijena ulaznica snižena je za 50 posto.

No, zanimljivo, gosti se žale da je 55 kuna premala cijena za fascinantan doživljaj koji i u ekstremnim uvjetima pruža naš najposjećeniji nacionalni park.

– Posjetitelji imaju prigovor na cijenu jer su slapovi i pritoci zbog velike količine vode veličanstveni i fascinantni, kazao je Borčić. Riječ je o prirodnom fenomenu koji Plitvička jezera ne pamte. Iako je voda odnijela drvenu šetnicu kod slapa Milke Trnine, iz Parka tvrde da opasnosti za posjetitelje nema.

Foto: NP Plitvička jezera

– Ni jedan dio parka nije zatvoren za posjetitelje. Na poplavljenim šetnicama naše su nadzorne službe koje informiraju ljude. Šetati se može na vlastitu odgovornost, malo opreznije, a jedino što se može dogoditi jest da se malo smoče, objašnjavaju iz Parka.

>>Jakovina u Pokuplju: Uvijek smo korak ispred elementarne nepogode

>>Opća opasnost u podravskim općinama uz Dravu

Komentara 9

PK
puši kurac
14:28 16.09.2014.

hahahahahaha!! nego kaj, dok im se kaže cijena gosti silom guraju još novaca! čak je bilo i incidenata dok su bijesni gosti gurali pare!!

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:31 16.09.2014.

...treba imati obraza i napisati ovakvu glupost...

Ivan Štorga
16:00 16.09.2014.

Možda tekst i jeste malo glupo napisan, ali vjerujem da se na Plitvicama doživljava nešto do sada nedoživljeno. Cijenu nije niti trebalo spuštati, ali odgovorni to nisu prepoznali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije