Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi sveti

Posebna regulacija prometa na prilazima grobljima

Mirogoj,regulacija prometa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
01.11.2014.
u 09:21

Od jučer pa sve do nedjelje u najužoj zoni groblja bit će zabranjen promet motornim vozilima osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima.

U većim gradovima Hrvatske danas je na blagdan Svih svetih uvedena posebna regulacija prometa kako bi se olakšao pristup gradskim grobljima, javlja HAK.

Od jučer pa sve do nedjelje u najužoj zoni groblja bit će zabranjen promet motornim vozilima osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati – na oglasnim mjestima gradskih prijevoznika.

Zabrana do nedjelje

Zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona bit će danas od 14 do 23 sata te u nedjelju, 2. studenog od 12 do 23 sata na cestama DC8: raskrižje s DC40 čvor Bakar – Zadar – Split – Dubrovnik – GP Karasovići, DC9 Metković – Opuzen – DC8, DC21 GP Kaštel – Buje – čvor Kanfanar, osim na dionici državne ceste DC21 od čvora Kanfanar – do Pule (spoj s DC66), DC23 Žuta Lokva – Senj, DC39, spoj autoceste A1 od rotora Šestanovac do raskrižja s državnom cestom DC8 (Dupci), DC66 od čvora Pula (A9) – Raša – Opatija – DC8, DC200 Buje (DC21) – GP Plovanija, DC300 Buje (DC21) – Umag, ŽC5002: Novigrad – Tar – Poreč – Vrsar (spoj s DC21), te na prilazima i na površinama državnih trajektnih luka Split i Zadar.

Izvanredno i u Zagrebu

I u glavnom gradu od jučer vlada posebna regulacija prometa. Kako javlja ZET, od jutra se uspostavlja u zoni većih gradskih groblja prema kojima voze izvanredne autobusne linije. Tijekom cijeloga dana s Kaptola će se ostvarivati polasci prema najvećem zagrebačkom groblju te Krematoriju. Izvanredna autobusna linija putnike prevozi iz Dubrave do Miroševca, kao i do Markovog polja iz Dupca te u suprotnome smjeru. Od 8 sati u prometu su i linije Kvaternikov trg – Srebrnjak te Podsused – Poljanica – Gornja Bistra. Prijevoz je na tim linijama besplatan, a vozila polaze odmah nakon popunjenja. Do područja posebne prometne regulacije pristiže se pojačanim tramvajskim linijama, dok je u ostatku mreže u primjeni nedjeljni vozni red.

Najviše putnika u jutarnjim satima bilo je na Kaptolu, no gužve i čekanje su izbjegnuti.

>>5 poruka blagdana Svih svetih

>>Leko i Matić na Mirogoju, misa za Tuđmana i poginule branitelje na Medvedgradu

Komentara 1

MX
Mister X
09:36 01.11.2014.

Posebna regulacija prometa na prilazima grobljima, Baš mi je drago da su me na vrjeme i sa voljom obavjestili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije