Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.03.2015. u 12:00

Ne treba podcijeniti birače koji, umjesto popularnih, zaokruže hrabre

Vlada Zorana Milanovića, baš kao i njegova stranka užurbano se pripremaju za parlamentarne izbore. Kako bi se vratio iz mrtvih, Milanović je u samo dva-tri mjeseca povukao nekoliko jakih poteza – smanjio je porez na dohodak, fiksirao tečaj švicarskog franka, počeo otpis dugova najsiromašnijima... A njegovi ministri predizborne asove i dalje vade iz rukava.

Jučer je, eto, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio da će Vlada naći rješenje kako bi građani već od 1. travnja plaćali manje račune za plin. Iako su neki potezi poput otpisa dugova ili najavljenog pojeftinjenja plina sasvim sigurno populistički i motivirani skorašnjim izborima, moramo biti pošteni i kazati kako nemalom broju naših sugrađana ti potezi puno pomažu.

Iako će neki reći da je i povećanje plaća za oko milijun radnika potez koji je povučen isključivo radi povećanja izbornih šansi vladajuće koalicije, ta odluka definitivno će imati i dugoročno pozitivne reperkusije na ekonomska kretanja u ovoj državi izmorenoj šestogodišnjom recesijom.

Ali, grdno se varaju Milanović i njegovi ministri ako izbore misle dobiti tako što će svaki tjedan narod počastiti nekim malim “slatkišem”. Za pobjedu na izborima trebat će povući i pokoji hrabar potez. Iako hrabri potezi često na prvu budu dočekani na nož, nikako ne treba podcijeniti birače i njihovu sklonost da ponekad na izborima umjesto popularnih zaokruže hrabre.

Uostalom, da su hrabre poteze vukli prije tri godine, sada ne bi ni trebali “kupovati” birače.

>> 'Gospodarski program HDZ-a jedina je alternativa krizi i depresiji'

>> Novi slogan SDP-a "Naprijed, a ne nazad"

Komentara 10

Avatar zabadalo5
zabadalo5
12:43 03.03.2015.

"Ali, grdno se varaju Milanović i njegovi ministri ako izbore misle dobiti tako što će svaki tjedan narod počastiti nekim malim “slatkišem”." - Upravo tako! Neće narod nasjesti! Ovih su se godina pokazali u pravom svjetlu i vrijeme je da im kažemo ZBOGOM!

Avatar ivan_horvat
ivan_horvat
12:42 03.03.2015.

Milanovic kao "otpisuje" dugove, a nije svjestan da ga je narod vec otpisao. Jedino optimisticno sto je ostalo u ovoj vladi je Grcic, lik je kao iz crtica neki smjehuljak.

DU
Deleted user
12:46 03.03.2015.

ovaj njihov populizam, pomaže samo njima da ne vide jad bijedu svoje vladavine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije