Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRODEMOSKOP

Popularnost lijeve koalicije i SDP-a i dalje u padu

zoran milanović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
03.11.2013.
u 12:32

Najnegativniji političar i dalje je šef HDZ-a Tomislav Karamarko, a slijedi ga premijer Zoran Milanović

Da se danas održavaju izbori, lijeva koalicija odnosno SDP odnijela bi relativnu pobjedu, a popularnost im je i dalje u padu, pokazalo je istraživanje Crodemoskop, koje je Promocija Plus napravila za HTV.

Kad bi se sljedeći vikend održavali izbori za Sabor, SDP bi dobio malo više od 24%  glasova, HDZ 21,6%, laburisti 7,5%, a HNS 4,8%. I SDP, i HDZ i HNS su u odnosu na prošli mjesec u padu, a laburisti su porasli za 0,5%. Koalicija SDP-HNS-IDS-HSU uzima gotovo 29% glasova, koalicija HDZ- HSS- HSP - BUZ- HDS malo više od 25 posto, a laburisti 8%.

Ivo Josipović i dalje je uvjerljivo najpopularniji političar, a daleko iza njega su ministar financija Slavko Linić i čelnik Laburista Dragutin Lesar. Najnegativniji političar i dalje je šef HDZ-a Tomislav Karamarko, a slijedi ga premijer Zoran Milanović.

Politiku Vlade, pokazalo je istraživanje, podržava manje od 9 posto građana, a najviše je onih koji njezin rad ocjenjuju s ocjenama 1 i 2. Najvišu ocjenu dalo joj je tek 1,6 posto građana.

Komentara 48

BI
billynik
12:57 03.11.2013.

Čudne neke ankete, ili je ovaj narod stvarno toliko blesav ili je anketa namještena. Poslije svih promašaja i gafova ove kukuriku vlade oni uredno dobivaju značajan broj glasova. Josipović je posebna priča, što se više ljubi s Nikoliićem to bolje stoji u anketi.

AN
ANM
13:42 03.11.2013.

Zar još ima ljudi koji se ne srame reći kako su SDP-ovci ???

AT
atomised
12:53 03.11.2013.

Čudesna anketa. Pobjeđuje lijeva koalicija, a politiku vlade podržava manje od 9 posto građana? Kako to da u rezultatima nema osvrta na činjenicu da se oko 40-50 ispitanika nije izjasnilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije