Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humane akcije

'Ponos Hrvatske' eskadrili transportnih helikoptera

mi-8
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
17.01.2014.
u 16:22

Priznanje svake godine dodjeljuje udruga "Ponos Hrvatske" pojedincima i grupama za humanost, hrabrost, dobrotu i nesebičnost

Eskadrila transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO dobitnik je priznanja „Ponos Hrvatske“, koje će biti dodijeljeno na svečanosti u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u nedjelju.

Priznanje svake godine dodjeljuje udruga "Ponos Hrvatske" pojedincima i grupama za humanost, hrabrost, dobrotu i nesebičnost.

Eskadrila transportnih helikoptera 93. zb HRZ i PZO je, uz redovite zadaće, sudjelovanje u mirovnim misijama u Afganistanu i Kosovu, prepoznatljiva i po humanim akcijama. Provodi hitne medicinske letove u suradnji s medicinskim timovima Ministarstva zdravlja, akcije traganja i spašavanja za nestalim osobama zajedno s Hrvatskom gorskom službom spašavanja te pruža potporu u prevoženju stradalih s nepristupačnih terena.S helikopterima Mi-8 MTV sudjeluje i u akcijama gašenja požara iz zraka, kao i prevoženja vatrogasaca i opreme do požarišta.

>> Protiv pravila EU - vojni piloti lani helikopterima spasili 470 ljudi

Komentara 4

KR
krka
18:05 17.01.2014.

Kapa dolje, klanjam se, Bog Vas čuvao! Vi ste anđeli Hrvatske! Vladu nikada ne bi kritizirao da ima barem 1,5% ljudskosti kao Vi!!!

NV
novo vriijeme
16:32 17.01.2014.

Čestitke!

LU
lutomirski
18:53 17.01.2014.

neznam nista samo citam te clanke,to bi trebalo prvo provjeriti,koliko takvih helikoptera posjeduje HR, sta oni imaju da rade u Kosovu i Afganistanu, Hrvatska nema novaca da financira druge drzave kako bi velikodusno ispala, bolje bi bilo da sebe financira,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije