Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela nagrada

'Ponos Hrvatske' – Dubravki Glavaš ponudili posao u Jamnici!

Ponos Hrvatske
Foto: Pixsell
1/24
19.01.2014.
u 22:41

Dodjela nagrada "Ponos Hrvatske" održala se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a 24 heroja koji su se istaknuli svojom humanošću izabrao je četveročlani ocjenjivači sud.

Dubravki Glavaš, koja je žrtvovala svoj posao da spasi posao samohrane majke dvoje djece, večeras je na dodjeli nagrade Ponos Hrvatske izvršna direktorica Agrokora Iva Balent ponudila posao u Jamnici. Dubravka je ovog tjedna proglašena i osobom godine u izboru Večernjeg lista.

Dodjela nagrada "Ponos Hrvatske" održala se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a 24 heroja koji su se istaknuli svojom humanošću izabrao je četveročlani ocjenjivači sud.

"Bilo bi lijepo da mediji sve više prate dobre vijesti"

Visoki pokrovitelj svečanosti, predsjednik Ivo Josipović na svečanosti je čestitao svim dobitnicima, ali i organizatorima. – Bilo bi lijepo i da mediji sve više prate ovakve dobre vijesti – kazao je predsjednik Josipović.

Među ovogodišnjim herojima jedna je nagrada dodijeljena posmrtno. Ljeposlava Vojnović pokrenula je dobro djelo nakon svoje smrti u 83. godini. Oporučno je zatražila da se stan proda, a novac dodijeli Vukovaru. Poželjeno – ostvareno. Čak 880.000 kuna dobio je dječji vrtić u kojem sada odzvanja smijeh desetero mališana.

"Timski rad je najbitniji"

Nagradu je dobila i ekipa pilota helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji iz Divulja s medicinskom ekipom lete gotovo svaki dan te svake godine spase više od 400 ljudi. Dok su primali priznanje, kazali su da je "najviše emocija vezano za djecu i male bebe" te zahvalili svojim obiteljima koje "trpe njihov način života".

Nagradu je dobila i posada Croatia Airlinesa koja je uspješno spustila zrakoplov "bez prednjih kotača" i time spasila živote 64 ljudi. Pilot Zvonko Šitum kazao je da je timski rad najbitniji u kriznim trenucima te dodao kako su mu "čvrsti pomagači" bili kopilot i ostala posada zrakoplova koji je letio u Zürich.

>> Dubravka Glavaš: Još nemam posao, ali nijednom nisam požalila zbog odluke

>>'Ponos Hrvatske' eskadrili transportnih helikoptera

>>Zadnjeg školskog sata prije mirovine učenici doznali da je njihov učitelj spasio devet života

Komentara 26

IS
Iskra1347
09:08 20.01.2014.

Gosp. Lopov - tebi je to glupost meni je to požrtvovnost. Za drugoga je "pojela metak" da se tako izrazimo. S obzirom da prema tvom komentaru mogu zaključiti da ti takvo što ne bi nikad napravio, mogu zaključiti i da je kod tebe prisutan kronični manjak empatije i briga za druge ljude oko tebe. Ono što je ona napravila, malo tko bi danas napravio (zbog jelte situacije vezane uz nalaženje posla) i smatram to vrlo plemenitim i požrtvovnim činom. A što se tiče interesima očuvanja firme, produktivnosti - bla bla bla, danas firme ne cijene dobrog radnika, nego se očekuje da ćeš ti ili bilo tko drugi krvariti za firmu kao da je tvoja vlastita. E pa nije! Ti kao i svatko drugi tko radi za nekoga radi za plaću. Ako netko nije kvalitetan radnik, onda se to odmah vidi i takav zaslužuje otkaz, ali ako se dijele otkazi jer firma nema novaca, to je vrlo rijetko "zasluga" radnika, već drugih faktora. A onda se otkazi dodjeljuju bilo kome, nevezano o kvaliteti radnika (kao što je bila situacija u ovom slučaju). To se dokazuje činjenicom da je majka s početka priče i dalje zaposlena u istoj tvrtci. Dakle očito je i ona kvalitetan radnik.

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
09:42 20.01.2014.

Predlažem da se pokrene izbor za "Sramotu Hrvatske" prema istim pravilima. Prvo, konkurencija je puno veća nego za "Ponos Hrvatske" i borba bi bila neizvjesna sve do finala. Barbara i Duško bi to mogli lijepo voditi kak vode onaj morbidni "Ples sa zvijezdama". Imali bu skupine, ispadanja i prolaske u polufinale i finale. Jedino kaj bi bilo dost teško dorediti rok jer se stalno pojavljuju novi kandidati koji prednjače.

KA
kafka
10:41 20.01.2014.

Da vidimo ugovor o zaposlenju !! Mnogi su Dubravki 'nudili' posao i ranije. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije